Това обяснява и името (същото като на баба ѝ), и инстаграма ѝ, който обичайно ни повдига на английски, но от време на време казва и по някое "Делай что любишь" или "Превращай мечты в цели". Сръчността и търпението да изпипва всичко пък наследява от мъжете в семейството, които вечно нещо майсторели, а след диплома по Рекламен дизайн от НХА и няколко години в рекламни агенции днес най-после прави това, което най-обича: калиграфия. Ателието ѝ Bogodome е споделено с любимия човек, а какво още кара сърцето ѝ да подскача, Ели разказва сама, без да пести буквите.

Моментът, в който буквите ти станаха слабост и сила
Още в първи курс в Академията, когато изучавах шрифт. Трябваше да изчертавам всичко на ръка – от молив до запълване с боя чрез тушовка и четка от три косъма. На някои колеги това им костваше доста нерви, но на мен ми показа нова страна на буквите и ме влюби в тях. Връзката ни се задълбочи, когато се запознах с калиграфията и започнах да ровя в стари книги и да следвам магьосниците в занаята. Навсякъде – по етикети, табели, всичко, буквите привличаха погледа ми и с всеки разпознат шрифт сякаш трупах точки в собствена игра.

Моментът, когато за малко да се окажеш с друга професия
Преди да избера да работя за себе си, след две години в рекламни агенции, реших, че е разумно да се пробвам в UI/UX дизайна. Записах се и на курс по уеб разработка, за да избърша праха от знанията от математическата гимназия. Лекотата, която дойде с избора да се откажа и да хвана четките и перата обаче, ме кара да мисля, че не съм сбъркала.

Моментът, когато си на лов за нови арт материали
Терапия. Един от най-сигурните начини тотално да изгубя представа за времето (и парите) и да изчистя съзнанието от старите файлове.

Моментът, който ти дава криле
Да гледам морето. Отвисоко. Имам си едно място на морската гара във Варна, където се качвам и наблюдавам любимото синьо. Като съм тъжна, ме успокоява, а когато съм щастлива, ме усмихва още повече.

Моментът, когато имаш нужда от ден в нечии чужди обувки
Пак ще избера моите си. Нетърпелива съм и бих превъртяла лентата напред към момента, в който вече ще съм се справила с нещата, с които се боря сега.

Моментът от денонощието, който би разтеглила
Вечерите, когато би трябвало да спя, а ме е хванало вдъхновението. И сутрините след това – за да мога да се излежавам, без да става обяд.

Моментът, който ти се стори като изваден от филм
Една нощ през есента в Прага, на прибиране към хотела, с приятелите ми вървяхме и пеехме като хлапета на музика от телефоните си. После спонтанно се затичахме надолу по баира. Не си усещах краката. Беше наистина като моментите на „филмово“ щастие, когато диалогът спира и следва поредица от кадри на фона на някое жизнерадостно парче.

Елизавета Ангелова е на facebook.com/ellieanngelova и instagram.com/ellieanngelova