Връща ни ги пълни с уличен арт и резюме на живота си от първия изпръскан флакон преди 16 години до "колко дълъг път извървях и не се отказах да правя това, което обичам".

Моментът, в който се престраши да изрисуваш цяла стена

Рисувах първия си графит през лятото на 2000-та на кварталния трафопост в шумната компания на няколко приятели, които се забавляваха, докато аз се мъчех да направя нещо. В крайна сметка се получи едно нищо, но това ме мотивира да опитам пак.

Моментът, в който Георги стана Erase
Мисля, че беше в края на същата година. Дотогава подписвах графитите с истинското си име, но знаех, че не е особено артистично. Трябваше да намеря друго – запомнящо се и същевременно свързано с това, което правя. Така се роди Erase, което аз си превеждам като "заличавам, трия скучното и сивото, за да изградя нещо ново, цветно и позитивно".

Mоментът, в който делиш стената с някой друг
Голяма част от стените съм изрисувал в тандем с моя приятел Arsek, с когото работим заедно от самото начало. Искат се доста години съвместен труд, за да съчетаете стила и характерите си така, че в крайния резултат да няма разлики и всичко да изглежда като правено от една ръка. Може би сме имали разногласия, но преди всеки проект обсъждаме идеите си и извличаме най-доброто от тях. Разбира се, имам и такива, които реализирам сам, но работата в екип е по-забавна, а и два пъти по-бърза.

Mоментът, когато за първи път си каза "Mай наистина ме бива в рисуването!"
Не помня да съм си го казвал, защото и до ден днешен смятам, че не ме бива особено.

Моментът на пълна идейна суша

Правя нещо тотално различно от това да мисля за въпросния проект и в един момент идеите изплуват от само себе си. Особено под душа.

Моментът, в който имаш нужда от ден в обувките на друг
Не съм имал такъв момент – моите са ми прекалено удобни. Може би понякога просто искам да ги събуя, за да си почина малко.

Моментът, в който нищо не може да ти развали настроението
Когато дъщеря ми се смее. От известно време насам няма по-хубав момент от този.

Георги Димитров-Erase е на behance.net/Erase и dribbble.com/Erase555
Заедно с Arsek са на instagram.com/arsek_erase