Със същия замах прави и илюстрации – като тези в изложбата му в Gifted до 14 декември, а с датска диплома по Мултимедия и дизайн в джоба сега е графичен дизайнер в софийското Graffiti BBDO. "Не ми остава много време за хобита, защото съм щастлив да кажа, че повечето ги работя", хвали ни се. В останалите свободни минути все пак излиза да поснима, чете комикси и книги или си сверява часовника с новото в астрофизиката, технологиите, екологията, окултизма. Ако с това не изчерпахме въпросите ви към него, четете надолу – поне на още 7 ще си отговорите.

Моментът, когато Гален стана Omerta
Omerta е софийска хардкор група, която беше активна преди 10-ина години. С тях съм приятел и до днес. Името много ми хареса, още си нямах псевдоним и реших да го ползвам – не само защото е силно като значение (солидарност между престъпници – бел. ред.), но и за да запазя духа на музиката и самата банда.

Моментът, който с радост би проспал
Да слушам и гледам черни новини по телевизията, риалити предавания или концерт на Веселин Маринов.

Най-хубавият момент от живота ти в Дания
Заминах през 2009 с цел да уча, понеже имаха специалност Дизайн, и то безплатно. Най-хубавият ми момент беше, когато проговорих свободно езика им. Буквално за няколко месеца всички датчани започнаха да ме взимат на сериозно и нещата започнаха да ми се случват много бързо. Прибрах се преди 2 години и засега съм тук – в днешно време "окончателно" е разтегливо понятие, най-вече заради лоукост авиокомпаниите.

Моментът, когато подреди първата си изложба

Беше септември 2015, на арт фестивала CPH Artworks в Копенхаген. Чувството беше на раздразнение, защото не успях да покажа работите си както исках. Имах маса, а не стена и беше абсурдно.

Моментът, когато закачваш нещо ново на стената си

Това е важно. Винаги държа мои неща около себе си, за да се уча от грешките си. Що се отнася до изкуството на някой друг, преди време започнах да събирам работи на свои приятели. Още нямам чак толкова много, но идват с времето. С удоволствие бих си купил картини на хората, които следя и адмирирам, но те струват доста сериозни суми. С приятелите просто си разменяме неща.

Моментът, който презарежда батериите ти
Когато съм бил вън от града и съм прекарал няколко дни в базови условия.

Моментът, когато ти се иска да беше малко по-…
Търпелив и приемащ околните. Често забравям, че в края на деня всички имаме нужда от едни и същи неща, защото сме хора.

Гален Желязков е на galen.dunked.com, bumrushthewall.tumblr.com и instagram.com/omerta_th