Днес домът й вече е в Испания – стара мечта, която се сбъдва наскоро. Къде е сърцето й обаче, се вижда с просто око. Основна линия в пращящите от цвят и енергия работи на Хриси са българските обичаи и фолклор, но в портфолиото й има място и за обществени каузи – любимият й проект например я сблъсква с тежката тема за децата с увреждания. Какво друго я вълнува, започваме да разкриваме малко по малко надолу, докато разчистваме квадратче от стената си и за парче от изкуството й. Направете го и вие.
Моментът,  в който България най-много ти липсва
Винаги ми липсва. Семейството, приятелите, почти всичко ми е там. Няма друго нещо, към което да съм изпълнена с толкова много силни чувства, и това е причината повечето от проектите ми да са свързани точно с България.
Моментът,  когато се отказа от идеята да си моден дизайнер
Не съм се отказала, никога не знаеш накъде може да те отведе някоя възможност.
Моментът,  в който откри какво не можеш да нарисуваш
Няма такова нещо, достатъчно съм упорита, за да нарисувам всичко, което искам. Единственото нещо, което не ми се получава от години, е пеенето, ама има време.
Моментът от деня,  в който си най-продуктивна
Много късно вечер или ако стана много рано и започна да работя. Обикновено забравям за храна, вода и каквото и да е друго, само да има музика (особено Queen).
Моментът, в който разбра, че имаш ADHD
Беше огромно облекчение. Разбрах защо мисля, чувствам и живея по по-различен начин от невротипичните хора. Има много негативни мнения за ADHD, но всъщност има и много плюсове. То е огромна част от мен и ми помага да съм по-креативна, да правя връзки между неща, които са по-интересни и различни. Винаги съм пълна с енергия, мога да работя с часове и да не разбера кога е минало времето, мисля (и говоря) адски бързо. Като цяло виждам света по различен начин, което е огромен плюс, когато твориш.
Най-трудният момент от 2020
Тази година е пълна с такива. Един от тях беше наскоро, когато всичките ми книги (а аз имам много, особено за дизайн) бяха съсипани от наводнение. Сърцето ми се разби, като ги видях.
Моментът, когато си в магазин за арт материали
Няколко години работих в такъв магазин в университета ми и мога само да кажа, че това не беше работа, а удоволствие. Може би трябваше аз да им плащам, а не те на мен.
Хриси Островска е на hrissy.com и instagram.com/foxichko