Иначе е от Бургас, но за момента обитава София и усвоява тънкостите на графичния дизайн под крилото на НБУ. Пишем му шестица за растящия талант и усърдието, които следим на @sahat.chiev – инстаграмът, който Христо допълва с по един нов плакат всеки ден от февруари насам. Има и втори – @hristosahatchiev, за всички онези мигове, които го карат да извади фотоапарата от чантата. "Да използвам изцяло мои снимки и в колажите, и в постерите си" е целта му за близкото бъдеще, когато се надява и да започне да трупа стаж в дизайна на музикални албуми, книжни корици и филмови постери. Ето с какви поръчки да го търсите, ако ви харесва какво виждате тук. Но първо да ви запознаем задочно?
Моментът, с който обичаш да започва денят ти
Пет пропуснати аларми, силна музика и закуска на крак.
Моментът, в който Бургас и морето най ти липсват
Много са, но най-силният момент е по време на изгрев. Няма по-красиви изгреви от тези в Бургас.
Моментът, когато каза "да" на изкуството
Още от 10-годишен, когато нарисувах първата си и последна картина, знаех, че може би искам да му кажа "да". След 12-и клас разумът надделя в мен и записах да следвам Горско стопанство, но само след година реших, че трябва да е изкуството. Може би природата винаги ще бъде план Б.
Моментът, когато се изяде от яд, че апаратът не е в теб
Такива моменти има много. Като прехвърлям снимките си, доста голяма част от тях са направени, когато не съм носил фотоапарата целенасочено, а просто е бил с мен. Понякога е хубаво да си забравиш камерата, за да оцениш факта, да те хване малко яд.
Моментът, в който започна 365-дневния си проект
Преди около половин година. Целта на проекта е да намеря собствен стил. А защо плакати? Този тип медия дава изключително голяма свобода.
Моментът, който те вбесява
Страх, стрес, контрол, манипулиране, нуждата от постоянно одобрение от останалите. Чувства, които са напълно излишни и ненужни. Както и кафе в големи чаши.
Моментът, когато ти липсва вдъхновение
Вдъхновение черпя от музиката. Плейлисти с непознати парчета винаги ми помагат да измисля нещо различно и ново. Често се вдъхновявам от историите на приятели и близки или дочут разговор на улицата, моментни чувства и мисли. Вдъхновението никога не изчезва, просто трябва да му се отдадеш.