Моментът, в който слагаш маркера върху листа
Това е много интересен момент – концентрирам се напълно върху обекта, който рисувам. Образът и формите запълват изцяло съзнанието ми, няма други мисли и ръката просто започва да рисува. Не използвам предварително молив, всичко става лесно и спонтанно. Опитвам се да съм искрен във всяка скица и когато приключа, дори няма огромно значение какъв е резултатът – просто съм доволен, че съм рисувал.

Моментът, в който прескочи най-голямото препятствие
Най-голямото го прескочих тогава, когато разбрах, че препятствията си ги поставям самият аз.

Моментът, в който морето ти беше до колене
Избягвам плиткото море, предпочитам по-дълбоките води, в които мога да плувам и да се гмуркам. Скачам в дълбокото, когато искам да преодолея нещо в себе си. Затова и когато правих скок с бънджи в морето, държах очите си широко отворени през цялото време.

Моментът, в който си в пълен мир със себе си
Трудно постигам тази хармония. Може да се случи в редките моменти, в които забравям за себе си и се чувствам част от нещо по-голямо. Гледането и правенето на изкуство помагат много за това.

Моментът, в който ти се иска да скъсаш листа
Не си спомням да съм имал такива моменти напоследък. Когато започнах да рисувам без гума и възможност за поправка, тогава спрях да се колебая и открих колко неповторима е всяка линия.

Моментът, в който се чувстваш като герой от игра

Доста често се чувствам като герой от игра или филм. Нали знаете, животът е спектакъл. Понякога обичам да наблюдавам и какво правят другите, всеки има различна стратегия в играта и преодолява пречките по различен начин.

Моментът, в който се радваш като дете
Това е времето, когато си играем със сина ми, той е на две години. Детската радост е заразна.

Христо Савов е на facebook.com/HristoSavovPtico и icoptico.tumblr.com
Dis_Order е на disorder2014.tumblr.com