Интересува се еднакво от митология и компютърни игри, гледа да пипне всеки детайл и държи много на характера. По персонажите му си личи достатъчно, но и думите му си тежат на мястото – наострете едно ухо насам и едно око натам.

Моментът, в който разбра, че дяволът е в детайла
Първите ми рисунки бяха на машини, танкове и динозавърски скелети. Никога не съм харесвал стилизираните детски книжки с цветни илюстрации, намирах ги за празни и безхарактерни. Харесвах нещата с детайл, общо взето графиката – това ми оказа голямо влияние.

Моментът, в който срещна най-големия си критик
Това трябва да са майка ми и сестра ми. Майка ми не харесва нещата, които правя, поне тези със зъбите и рогата, а сестра ми е човекът, който винаги е до мен и ми казва, че мога повече. Иначе мнението на хората не ме грее много, всеки има вкус за нещата.

Моментът, в който хвана молив за първи път
Беше химикал. Повечето деца рисуваха с боички, моливи и пастели, но аз винаги съм предпочитал химикалите. Когато бях дете, постоянно рисувах по тетрадките с лекции на майка ми, все се опитвах да скицирам нещата, които виждах в нейните учебници. Спомням си, че имаше много животински скелети.

Моментът, когато се разсейваш от рисуването
Може би звучи изтъркано, но разпускам с приятелите си, което понякога е странно изживяване поради малкия факт, че не консумирам алкохол. Също така съм и запален геймър, намирам видео игрите за изкуство.

Моментът, в който се шляеш без мисъл
Времето ни на тази земя е отброено, старая се да не се шляя без мисъл.

Моментът, в който късаш листа и го хвърляш на топка
По-скоро си вадя поука от грешките, пазя си всяка скица и рисунка. В гимназията една моя преподавателка казваше: "Всеки дефект е ефект".

Моментът, след десет години, когато си…
Най-лесният начин да разсмееш господа е да му кажеш плановете си за утрешния ден. Поел съм по път, който си е мой, не знам докъде ще ме отведе, но това го прави вълнуващ.

Христофор Минев е на behance.net/HristoforMinev