Скоро ще пием Ах! бира с негов етикет, някои ще карат сърф на BoardInks или лонгборд на Temper Boards с негов дизайн, други ще носят якета Badinka с негов принт, ще влизат в клинове с негов щрих и какво ли още не. Следим го онлайн, но нали трябва да имаме и нещо на хартия – моля, 7 мозъчни момента и 1 илюстрация за рамка.

Моментът, в който сядаш сам срещу таблета
Преди беше винаги по нощите, но вече е през деня или привечер. Май годините си казват думата и нямам сили да седя до късно. Обичам и когато съм в компания в домашна обстановка да седна да си драскам нещо – хем си лафиш, хем си пийваш, хем си драскаш.

Моментът, в който ти се искаше да започнеш всичко отначало
Май не съм имал такъв момент. Често ми се случва, когато намеря някой нов и много добър артист в интернет, да си кажа: "Трябваше от дете да се уча да рисувам, трябваше да завърша Академията…". Но после се успокоявам, че просто трябва да работя повече.

Моментът, в който се чувстваш най-много в кожата си
Вариантите са два. С молив/писалка/маркер в ръка, слушалки, усилени докрай с тежка музика и никой да не ме притеснява часове наред. Другият вариант е в планината със сноуборда в някой по-скрит улей или гора.

Моментът, в който си показваш рогата

Рога имам и те са големи, обаче само приятелката ми ги вижда. Тя ме ядосва най-често.

Моментът на пълно щастие
Когато публикуват мои работи в някой сайт или блог е доста приятно. След изложба също е пълно щастие: всичко е минало, било е яко, хората са доволни, ти няма за какво да се притесняваш и започваш да осъзнаваш какво се е случило. Също и когато съм в Алпите, денят в слънчев и е навалял пресен сняг.

Моментът, в който си каза "това искам да правя"
Общо взето, когато видях, че хората ползват компютъра, за да създават арт. Едно любимо нещо се събира с друго любимо нещо и готово. Осъзнах го някъде преди 10 години. Това не значи, че един ден няма да стана водолаз например – има прекалено много неща, които човек трябва да опита.

Моментът, в който научи най-важния урок
Уроци много, кой важен, кой – не. Може би най-големият е този, че само с талант не става, трябва и яко работа.

Калоян Тошев е на mzkmzk.com, facebook.com/mzkkaloiantoshev, instagram.com/mozakmozak
Колаборациите му следете на badinka.com, temperboards.com,
facebook.com/boardinksbrand