Точно преди нея учи дърворезба, дървообработване и вътрешна архитектура, но после пък продължава в професионална гимназия по облекло и накрая завършва Мода в НХА. Ето как плавно навлиза в сферата, която днес му дава кариера и най-много го привлича с фотосесиите – моден редактор е на ELLE с предишен опит от Harper’s Bazaar и Men’s Health. Извън работата обича да чете в Борисовата, да си угажда с хубава храна и все по-често да се затваря в ателието си, за да рисува. Последното го води и при нас.
Моментът, в който осъзна, че рисуваш добре
Никога не съм се замислял за това. По-скоро стремежът ми е да се развивам във всяко отношение в изкуството. Критичен съм, но понякога след време работи, които не съм смятал за достатъчно убедителни, ги поглеждам с нови очи, „говорим“ си по различен начин. Големият ми интерес в тази област се пробуди в 7 клас, в час по изобразително изкуство с една ваза с люляци. Дотогава рисунките ми не правеха впечатление, но за тази получих доста похвали. Така стартът бе даден!
Моментът, в който загърби първата си специалност
Когато осъзнах, че красивата, но ужасно трудоемка дърворезба всъщност е обем, който в готовия си вид имитира движение. Докато една дреха е двуизмерна като кройка, а на финала е триизмерна, и то с реална динамика. Освен това тя се одухотворява по различен начин от различните хора, в зависимост от техните маниери, жестове и емоционални различия. Всичко това ме насочи към модата. Още обаче пазя инструментите си за дърворезба, кой знае дали някой ден няма да се завърна към тях.
Моментът от миналото на модата, който не искаш да се повтаря
Прическите тип телевизор. Онези с мнооого обем около главата, с нелепите вафли в корените, обилно гарнирани с лак за коса.
Моментът, в който подреждаш бюрото си
Творческият хаос е характерен за мен. Като си подредя бюрото, не мога да намеря почти нищо, но разчиствам периодично ненужните вече неща. Винаги оставям няколко вдъхновяващи издания и листове за бележки, по които често скицирам, дори докато говоря по телефона.
Моментът, в който избираш изкуство за вкъщи
Доста неща харесвам за дома си и, ако мога да притежавам всичко, което ме докосва, трябва да живея в палат. Повечето неща вкъщи са подаръци от колеги артисти, което много ме радва, защото се познаваме и емоцията от техните произведения е много лична.
Моментът, в който намери неочаквано хоби
Не остава време за хоби, но обичам да играя волейбол на плажа.
Моментът, който винаги те вбесява
Избягвам да изпитвам отрицателни емоции, но това, с което не съм съгласен, е да изискваме от другите неща, които не сме готови да дадем.

Константин Стойнов е на instagram.com/konstantinstoynov