В София е от 2002, лятно време се пързаля по водната повърхност с уейкборда си, а щом температурите паднат достатъчно, вади дъската за сняг. Отделно цени добрата храна точно колкото нас и винаги намира място за десерт, но на тези страници е заради друг талант: жестоката типография, срещу която и ние изписваме Love. Ако са ви свършили свободните рамки, жалко – красива мотивационна лекция като тази тук е най-доброто, което може да закачите на стената си.

Моментът, в който забеляза изкуството в буквите
От малък се заглеждам в знаците по улиците и имам навика да чета всичко около себе си, да намирам забавната част в имената на разни фирми и начините, по които са ги изобразили. Конкретният момент, в който се запалих да пиша и рисувам букви, беше като видях графити за първи път – казах си "искам да се науча да го правя това".

Моментът, в който работата ти е пълен купон
Един от последните такива беше с компания за поздравителни картички от САЩ, на които посланията бяха супер забавни – от типа "Мозъкът ми е идиот, моля извини ме". Или "Благодаря, това беше най-милото нещо, което някога някой е правил за мен", след което вътре с малки букви пише "без да поиска разплащане в натура".

Моментът, когато жънеш най-добрите идеи
Вечер в леглото. До такава степен, че понякога ставам и хващам лист и молив, за да ги скицирам преди да съм ги забравил. Моментите, в които съзнанието отпуска леко юздите и оставя място на подсъзнанието да се развихри, са страхотни.

Моментът, в който поредната скица не се получава
Наточвам молива, вадя нов лист и продължавам. За мен в повечето случаи скиците са бърз начин за изобразяване и изграждане на идеи. Нищо повече.

Моментът, когато спиш неспокойно с дни

Когато се вълнувам за нещо, което ми предстои. Последно се случи преди едно пътуване до Ню Йорк – макар да бях организирал всичко, имах много въпросителни в главата. Случва се и около големи и интересни проекти – тогава нон-стоп мисля за идеи и това се отразява много на съня ми.

Моментът, който те зарежда с адреналин
Пробване на нови неща и непознати усещания. Преди няколко години ми подариха скок с парашут и това беше една от най-яките емоции, които съм изпитвал някога. Мечтая си да го повторя.

Моментът, в който първата пудра покрива върховете

Вълнение. Уговорки с приятели. Дъската е готова. Няколко часа сън. Ставане в 6 с толкова много желание, колкото малко хора имат в такъв ранен час. Звукът от закопчаване на автоматите. Абсолютно удоволствие.

Макс Пирски е на pirsky.com, behance.net/maxpirsky, instagram.com/maxpirsky и maxpirsky.tumblr.com