Влекат я всички форми на изкуството: от танца и музиката, с които започва, до илюстрирането на детски книги, с което копнее да се занимава. Точно за това учи в момента, след като в джоба си вече има диплома по Рекламен дизайн, а напоследък често експериментира с материали и техники, за да се отпусне и да покаже истинското си аз върху листа. Как го рисува с думи пък четете надолу.
Моментът, който те побутна към изкуството
Странно или не, започнах от класическия балет и пианото още в началното училище. Спрях балета поради здравословни проблеми, но той си остана моя страст и тогава се насочих към рисуването. В 12 клас вече бях толкова сериозна и упорита, че всеки петък пътувах с влака Русе-София към Академията и преспивах в едни доооста мизерни общежития.
Моментът, който ти дойде като шамар в лицето
На първия ми конферанс в Академията, когато започнах да представям проекта си, макетът ми се счупи. Беше наистина нестабилен, но вярвах, че ще издържи още малко.
Моментът, когато получаваш унищожителна критика 
Стига да е основателна и градивна, критиката е добре дошла при мен. Свикнала съм да я преживявам бързо, защото в изкуството всичко е субективно и всеки има право на мнение. Даже бих казала, че харесвам критиката, защото е някакъв вид насока. Колкото и сурова и груба да е, тя е искрена и можеш да избереш кое да вземеш от нея (градивността) и кое просто да изхвърлиш (нападки и безполезни коментари).
Моментът, когато подреждаш работното си пространство
Често го подреждам, обичам да ми е чисто и да има хартия, за да мога да разхвърлям с нея при създаването на проект или илюстрация. Друг задължителен елемент на бюрото ми е моливникът с най-различни материали в него, за да мога да рисувам с каквото си пожелая. Понякога ми трябват пастели, друг път – туш или цветен молив.
Моментът, когато откри най-новата си мания
Тя е калиграфията и я открих покрай мой преподавател в Академията. Представлява огромен интерес и предизвикателство за мен, защото съм левичарка и винаги размазвам и наклонът е наобратно.
Моментите, в които вадиш скицника и тънкописците
Когато съм в кафене, пълно с различни персонажи, и трябва да си раздвижа ръката. Пролетта и лятото пък обичам да излизам с приятели на пикник с хамаци. В парка зад Park Center има едно място, което имам чувството, че е специално за хамаци. Събират се толкова много хора и кучета и тогава със сигурност изваждам скицника.
Моментът, когато сама стана любимият си герой
Обичам да пресъздавам на пръв поглед обикновени, ежедневни ситуации, които ми доставят чувство на уют или забавление. Рисувам себе си, защото ми харесва да се иронизирам и да се опознавам.