"Може и да нямат никакъв смисъл, но те карат да се усмихнеш", казва Марио и лицата ни го доказват веднага. Иначе се надъхва за работа с музика и вглеждане в плакати от миналия век, а резултатът скача върху лога, опаковки, постери за Plakat Kombinat и, отскоро – тениски за Три Котаж. И за тях даваме онлайн адрес, но пътят натам минава първо през главата на Марио. След вас.

Моментът, в който реши "от днес съм Мaxter"

Преди години, може би съм бил шести-седми клас, с брат ми Гален обичахме да рисуваме автомобили. Запълвахме цели скицници със странни превозни средства. Проблемът беше, че нямахме лого, нито марка за тях. Така се роди и името Maxter, което не означава нищо – просто беше удовлетворяващо за нас съчетание от букви. После продължих да го използвам и под илюстрациите си.

Най-приятният момент от рисуването по поръчка
Когато всичко свърши, видиш работата си на бял свят и знаеш, че усилията, които си положил, не са били напразни. Такъв беше моментът, когато видях своя илюстрация върху тениските на Три Котаж.

Моментът, в който зацикляш задълго
Тези моменти са ужасни, но и неизбежни. Малко приличат на забиването на компютъра ми – просто му е нужен един рестарт, за да заработи в нормалния си режим. При мен рестартът става със срещи на по бира с приятели или с разходки в парка със съпругата ми и малката ни дъщеричка.

Моментът, когато пускаш мишката и започваш да ваеш пластмасови фигурки
Беше преди 10-15 години, още бях студент във Варна. Много често, докато чакахме да започне някоя лекция, с колегите висяхме по близките заведения и така, от кафе на кафе, се събираше едно немалко количество бъркалки. За да убия времето, правех от тях по някоя фигурка. Тогава все още не рисувах толкова на компютър, всичко беше по-аналогово, а моделирането пък си остана в миналото.

Моментът, когато си в мир с критиката

Както повечето хора, не я обичам. Но все пак я приемам и съм окей с нея, когато е градивна или е от авторитетни за мен имена – като хората от Plakat Kombinat.

Моментът, когато графикът ти е празен
Обичам морето, харесвам тихите и почти празни плажове около Синеморец. Не че ходя често там, едва веднъж годишно. За жалост плажовете вече на са такива, каквито бяха преди години, станаха претъпкани и застроени.

Моментът, в който се вдетиняваш
През повечето време се чувствам като дете. Не обичам сериозните и сухи разговори. За радост сега вече има още един член от семейството, който е като мен.

Марио Иванов е на behance.net/maxterdesign и maxterdesign.tumblr.com
Част от работите му са върху плакати на plakatkombinat.com и тениски на tricotage.bg