"Често си драсках рисунки в гимназията, но не бяха много добри", е предисторията на първите ѝ срещи с Adobe Illustrator, до които стига, след като изоставя Икономиката, заради която пък изобщо идва при нас от Русия преди 5 години. Днес вече има стаж като дизайнер в рекламна агенция и, по‑важното, вади собствени дигитални работи под името The Sad Fork, докато рисува на платно, пише поезия и се учи на хендпоук техниката, за да започне работа в студио за татуировки. Наясно сме, че ви спечели още с първия ред, така че я оставяме и да ви опакова за вкъщи с идеалния си български.
Моментът, в който стилът ти стана какъвто е
Основното вдъхновение зад стила ми е фактът, че не мога да рисувам много добре. Говоря за реалистични похвати – светлосенки, перспектива и т.н. Затова залагам на прости форми и прости цветове.
Моментът, когато мастилото влезе под кожата ти
Беше много по-болезнено, отколкото очаквах (все още е), но това е част от нещата, които правят всяка татуировка специална. Винаги съм харесвала начина, по който мастилото седи на кожата, и че остава там завинаги. Мисля, че с времето ще покрия по-голямата част от тялото си.
Моментът, когато си казваш "Трябва ми почивка"
Рядко се занимавам с едно нещо за повече от два часа, защото лесно ми доскучава и губя концентрация. Предпочитам да редувам: малко рисуване, малко китара, малко поеми, готвене, упражнения и, разбира се, безцелно излежаване.
Моментът, който ти беше особено емоционален
Трудно ми е да избера един определен момент, защото като цяло съм изключително чувствителен човек и много неща ми се струват прекомерно емоционални. Според мен това е полезно за всеки артист.
Моментът, когато се завръщаш у дома в Русия
Преди се чувствах доста зле, защото усещах, че вече не принадлежа на това място. Нещо като пришълец. Вече надживях тези емоции и съм доста любопитна за младежката култура. Приятно ми е да общувам с хората, когато съм там.
Моментът, когато каза "чао" на косата си
Беше изключително освобождаващ момент, защото вече не трябваше да губя време в миене и чудене дали изглежда добре. Сега винаги си е една и съща и мога да се фокусирам над по-важни неща.
Моментът, в който заставаш пред камерата
Често се чудя защо външният ми вид е по-търсен от илюстрациите ми. Старая се да съм благодарна, все пак заради тези моменти досега не съм умряла от глад, пък и някои проекти са истинско предизвикателство и съответно – интересни.

Мария Суфиева е на instagram.com/thesadfork и facebook.com/thesadfork