Моментът, в който прие най-голямото предизвикателство
Когато се качих на самолета за Англия – бях неподготвена за реалността извън София и България. Това определено е най-объркващият период в живота ми, но и най-възнаграждаващият – не смятам, че щях да науча толкова много за хората и за себе си, ако бях останала в зоната си на комфорт.

Моментът, в който търсиш идеята
В ранните часове на сутрешна тишина и спокойствие. Моментът си отива с шума на колите.

Моментът на едновременно вълнение и страх
Винаги, когато показвам своя работа. Да се чувстваш уверен в себе си е прекрасно, но намирам съмнението и нотките страх за по-важни, защото те тласкат към развитие.

Моментът на най-важното браво
Когато достигнах до второ място сред над хиляда участника в ежегодния международен конкурс за дизайн на студенти на издателство Penguin. Неочаквано беше за мен да получа признание и поощрение с такава тежест.

Моментът, който беше като от филм
Бях две седмици в Китай по студентска програма. Попаднах на място, където всичко е коренно различно от познатото ми в Европа. Един огромен и безспирен поток от хора, които се движат без правила, колосални сгради, многообразна храна. Маниерите са страшно различни – например е прието да сърбаш звучно храната, за да покажеш уважение към този, който я е приготвил.

Моментът, който ти отвори очите
Докато още се колебаех дали да остана в Англия, посетих Лондон. Това е градът, към който стотици хора прииждат ежедневно, за да търсят мечтите си. Казах си, че трябва и аз да пробвам, но така и не успях да изпитам достатъчно привързаност и принадлежност към него.

Моментът, в който реши да се върнеш
Когато за пореден път трябваше да вървя пеша през бурята от университета към вкъщи. По средата на пътя петият чадър, купен за месеца, се скърши и отлетя, а аз се прибрах подгизнала, настинала и тъжна. Английското време не е за всеки.

Мила е на behance.net/MilaSpasova и instagram.com/milaspasova