Извънкласно пък разработва играта No More Probes и създава смешни образи по случаен микс от думи – като "старият-ходещ-охлюв-аристократ", хрумнал първо на компютърна програма, която приятел му написва за целта. Не се сдържахме и ние също му сервирахме словесен миш-маш, за да получим обратно "червения-гладък-благ-бродиращ-самурай-писател-на-колело" отдолу. Какво има да добави Нелсън под картинка, слушаме сега.

Моментът, когато за първи път продаде рисунка
Случи се сравнително късно. Трябваше ми много време да възприема идеята, че и други, освен мен, харесват това, което правя – неща, различни от елфи, демони и полуголи мадами. Усещането беше комбинация от благодарност, безпокойство и оптимизъм.

Моментът, когато имаш едно кафе време, за да завършиш скица

Наскоро научих нов трик: когато си драскам без предварително подготвена идея, давам воля на въображението си и рисувам първото, което ми хрумне. Не правя опити да го филтрирам или обяснявам на публиката, просто го слагам на листа. Освобождаващо е и води до наистина щури резултати.

Моментът, в който се влюбваш в нова техника
Едни от най-сладките моменти за мен, истинско блаженство. Няма как да не спомена новата си страст – акварелът. За човек, който лъкатуши между контрола и хаоса, това е страхотна медия.

Моментът, когато не рисуваш с месеци, а после…
Паля се отново и се чудя как съм издържал без да го правя. Живея за тези моменти – доставят ми наслада, която трудно мога да опиша с думи или да сравня с нещо друго.

Моментът, в който търсиш муза в чужди портфолиа

Обожавам типажите на Скот от pyramidcar.com. В тях виждам всичко онова, което харесвам в рисуването – лекота, наивност, хумор. Той е един от хората, които ми показаха, че можеш да следваш мечтите си, колкото и шантави да са те. Фен съм и на всичко, в което са замесени Търъп ван Ормън и Чък Джоунс, както и на Матеуш Урбанович (mateuszurbanowicz.com), Милтън Глейзър и Алфонс Мљха.

Моментът, в който обръщаш гръб на комфортната си зона

За жалост не го правя толкова често, колкото ми се иска, но един от последните случаи беше, като изрисувах стените на една ескейп стая. Доста е различно да боравиш с такива размери.

Моментът, когато реалността надскача най-смелите ти мечти
Когато получих покана от голямо анимационно студио да работя по визията за кратък филм. Всичко ще бъде изпълено в моя собствен стил, което ме прави повече от щастлив, а и много благодарен. Точно преди да се случи това, си мислех, че ще мине цяла вечност, преди да получа подобен шанс. Май наистина няма невъзможни неща.

Nelson Atmos е на behance.net/atomoso, instagram.com/nelsonatmos, etsy.com/shop/atomoso и facebook.com/TheArtOfNelsonAtmos