Татуират от 16-годишни, но не го смятат за геройство. "Не се брои", казват – защото са минали през много стилове, докато открият своя и му построят дом. Заповядайте в него – Old Time Tattoo е студио, създадено на пълен риск заради общата любов към традиционния (или олдскуул) стил в това изкуство. Никога няма да излезете от там с нещо недомислено на врата, макар че и не всеки ще разбере рисунъка. Те обаче държат смело машинката (или някоя от иглите за татуиране на ръка), защото вярват в простите форми и ясните символи. Русалка. Кукер. Ако кожата вече ви сърби от нетърпение, има лесен начин да станат неразделно ваши.

Моментът, преди да допреш иглата до кожата
К: Това е моментът, в който натискам пауза на усещанията на тялото и на мислите без отношение към татуировката. Тогава присъствам активно в настоящето и съм напълно концентрирана. Ако някой ден това изчезне, ще знам, че съм паднала в капана на рутината – смъртта на изкуството. Това е специален процес; двойно по-специален за човека, който се татуира. За мен е важно никога да не забравям това.

Моментът, който те тласна към това изкуство

В: Когато видях татуировка на един от старите артисти в Монтана. Беше направена със Спутник, модифицирана за татуиране машинка за бръснене. Бях на 14. Страшно ме впечатли изработката – беше първият сериозен татус, който виждах в живота си. Тогава разбрах, че това е моето нещо.

Моментът, който ти се иска да имаш запечатан

К: Сутринта на 25-ия ми рожден ден, когато мама ми каза, че се гордее с мен.

Моментът, който рестартира мозъка ти

В: Когато открих традиционния стил в татуирането. Тогава осъзнах каква свобода на мисълта и изразяването дава примитивната рисунка и какво предизвикателство е стилизацията.

Моментът, когато излезе от зоната си на комфорт и откри, че…

В: У дома е най-добре. Когато се върнах от Испания, където 8 години татуирах в различни студиа

Моментът, когато излезе от кожата си
К: Всеки път, когато се сблъскам с крайната човешка безотговорност.

Моментът, в който биеш спирачки
В: Рядко бия спирачки. Обичам непрекъснато да се опитвам да се развивам. Вечен чирак съм.

Old Time Tattoo са на Юрий Венелин 36
За контакт: 088 756 4506
oldtimetattoo.wordpress.com