Но да се върнем на земята – Пламен се мести в София от морето преди няколко години, за да учи тук и да види как е да караш сноуборд на Витоша. Тези дни се плъзга повече със скейт, в свободното си време пълни инстаграма (разбира се) и даже "коди" (на Python), а в работното прави шрифтове за Fontfabric. Ето как и защо.

Моментът, в който скачаш в първото кафе сутрин
Обожавам кафето, аромата, вкуса му. Първото идва най-често около 9, с него си говоря какво ме очаква през деня. Ако има нужда, по-късно си общуваме още 2-3 пъти.

Моментът, в който си поставяш твърде висока цел
Винаги е настоящият.

Моментът, в който буквите ти станаха слабост (и сила)
Те за мен са сред най-значимите изобретения в човешката история. Нещо велико! Слабост са ми още от тийн годините, когато се интересувах много от стрийт култура и графити. Всъщност доста от приятелите ми тогава се занимаваха с това и продължават да го правят на много високо ниво. По-късно учителят ми по рисуване Георги Терзиев ми показа що е то графичен дизайн, типография и така нататък, за да стигна до точката, в която буквите ми станаха ежедневие. Надявам се някога да бъдат и моята суперсила – засега са просто нещо диво, екзотично, което се опитвам да опитомя.

Моментът, в който ръката ти не трябва и да трепне дори
Концентрацията е изключително важна, особено когато пиша и знам, че всяка грешка е непоправима, мастилото не се трие с гума. Обикновено най-добре ми се получава късно вечер, когато съм съвсем сам – тогава всичко е заспало дълбок сън и имаш усещането, че съществувате само ти и перото. В офиса се изолирам със Soundcloud, Spotify и YouTube.

Моментът, в който и две техники не стигат
Интересно ми е да комбинирам стилове, да научавам нови неща. Във всяка работа влагам частица от себе си, а аз съм човек, който обича новото и непознатото. Затова и често експериментирам. Предизвикателство ми е да съчетая няколко изразни средства в едно цяло.

Моментът, в който не можеш да повярваш на късмета си
Когато успявам да си хвана полета в последните минути. Иначе в повечето случаи разчитам на усилията си, а не на късмет.

Моментът, в който работата ти е тотален купон

От понеделник до петък – Fontfabric Type Foundry в сградата на Soho. Обичам това, което правя, работя с най-готиния екип и да – работата ми е купон и всички букви са поканени.

Пламен Мотев е на instagram.com/mute_cant_draw и behance.net/Muteroos