"Знаех, че искам да се занимавам с нещо такова от първия час по Photoshop в гимназията", спомня си тя. Ако тогава се беше вслушала в коварното "Как ще си намериш работа?", сега щеше да е програмист или авиоинженер. Вместо това е щастлив илюстратор, който си почива от екрана като прави нежни бижута и аксесоари (вижте ги на forma.handmade). Какво друго научихме за нея, четете надолу.
Моментът, когато си на лов за вдъхновение
Опитвам се да не разчитам вдъхновението да дойде някъде отгоре, за да седна да рисувам. Често го намирам в самия процес на работа. Започвам, ако трябва, насила и с несигурност, пиша си разни думи, скицирам малки човечета или предметите край мен. Щом започна да виждам как идеите се зараждат, несигурността изчезва и всичко се случва някак с лекота. Ако положението е наистина зле, зарязвам всичко и излизам навън да подишам свежия софийски въздух.
Моментът, когато за пръв път някой каза "браво" на твоя рисунка
Ще ми се да помнех. Вероятно е било в детската градина. За мое най-голямо щастие нашите са фенове на изкуството ми, откакто мога да държа молив. Колкото и необективни критици да са те, все още се радвам на тяхното "браво" така, както се радвах като дете.

Моментът, когато сравняваш илюстрациите си с тези на…
Себе си отпреди година, за да видя дали се движа в правилната посока. Обградена съм от хора, чиято работа ме вдъхновява, и следя илюстратори и дизайнери от цял свят, но дълбоко вярвам, че сравняването не води до нищо позитивно. Много по-важно е да се подкрепяме, отколкото да се състезаваме.
Моментът, когато създаде Форма
С приятелка се бяхме събрали, за да прекараме приятен следобед и да измайсторим няколко чифта обеци за нас и за други приятелки. На мен толкова ми хареса, че не можах да спра. Отдавна обмислях каква да е темата на дипломната ми работа и реших, че това е перфектната възможност да съчетая полезното с приятното и да създам собствен бранд.
Моментът, който те вбесява
Когато някой ми натяква за нещо или ми казва какво да правя.
Моментът, в който си се прицелила сега
В настоящата ситуация ми е все по-трудно да планирам каквото и да е или да се натоварвам с очаквания. Бих се радвала да имам възможност да се включа в голям проект, по който да работя в екип с илюстратори и дизайнери от цял свят. Интересно ми е да видя как тече процесът в такъв мащаб.

Моментът, от който те е страх
Да остарея и да нямам сили да правя нещата, които обичам, или още по-лошо – да нямам желание.

Радостина Георгиева е на joypepper.co, instagram.com/joypepper.co и instagram.com/forma.handmade