Нещата нататък продължават в същия дух: мислела да става археолог или журналист, но изкуството надделява и тя първо учи Пространствен дизайн, а после в ателиетата по Графика на НБУ се запознава с туша – най-силното ѝ оръжие до днес. След години с работно време като графичен дизайнер вече действа на свободна практика, за да рисува повече за себе си (самопредизвиква се и с Inktober) и да се изгради като илюстратор. Всичко това се случва под мустака на котарака ѝ Банкси (ясно ви е колко обича и уличния арт) и с ценно рамо от съпруга ѝ Борис (който ви гледа от една от илюстрациите тук), а какво друго я движи, разбираме от личните моменти, в които ни дава да влезем.
Моментът, когато усети искрата за рисуване
Влечението ми към него започна още в детството. През годините се променяше, подобряваше, на моменти губеше посока, но сега смятам, че се движа в правилната. Като избрах гимназията, в която да уча, бях сигурна, че искам да се занимавам професионално с рисуване и дизайн и никога не съм се отказвала от тази цел.
Моментът, когато Шенай стана Happy Moon
Това е буквалният превод на името ми и то си ме преследва от самото начало.
Най-продуктивният момент от деня ти
За мен сутринта е най-енергична и зареждаща. В първата половина на деня успявам да свърша по-голямата част от задачите си. С напредването му всичко забавя темпо и се случва по-плавно и мързеливо.
Моментът, когато си на лов за вдъхновение
Много често, докато пътувам, пускам мислите си в пространството и понякога оттам долавям доста интересни неща. Идеите идват най-лесно, когато си в работен режим и мислиш в тази насока. Раждат се на много различни места и в различни ситуации, важното е да не ги изпускаме.
Моментът, когато се захващаш да вадиш по рисунка на ден
О, за това се иска голям ентусиазъм и предварителна подготовка на идеите за илюстрации. Имах един неуспешен опит да се захвана с Inktober предизвикателството преди 2 години, но сега се надявам да успея до края.
Моментът, в който рисуваш познати лица, защото…
… са близки, важни, любими и ги познавам най-добре. Мога да навляза по-добре в детайлите и да добавя нещо по-лично към творбата.
Моментът, към който обичаш да се връщаш в спомените си
Винаги ми е приятно да се връщам към детството, към безкрайните летни дни и игрите от сутрин до вечер. Тоест моментите, когато съм се чувствала свободна и безгрижна.
Шенай Даулджи е на instagram.com/shenaydauldji и behance.net/happymoon