Само на 19 е, а вече огъва правилото, че човек е добър или в науките, или в изкуствата: от дете го влекат физиката и математиката, даже завършва СМГ, а между задачите запълва белите полета на тетрадките си с драскулки, силно повлияни от Cartoon Network и Adult Swim. Днес вече е и татуист – с още двама млади артисти са Primitive Collective, частно студио, което работи само след "почукване" на инстаграма им. Почукваме и ние, само че с въпроси.
Моментът, в който рисуването започна да ти се получава
Много често приятели ми го казваха, но аз не им вярвах. Чак след като приятелката ми ме накара да си направя инстаграм акаунта преди година, почна да ми влиза в главата, че рисунките ми са интересни и готини.
Моментът, в който брои до 12 и после…
Това е уникално сложна тема за мен. Знаех, че искам сериозно образование, за да оставя някак си отпечатък върху света. Бях на прага да кандидатствам в университет в Холандия, после в Испания и накрая не подадох документи изобщо. Мисленето ми драстично се беше променило за 1 година и единственото, което знаех константно, е, че рисуването ми е много забавно. Затова се фокусирах над него.
Моментът, в който си пускаш любима анимация
О, гледам постоянно. Топ 3 трябва да са ми Adventure Time, Bojack Horseman и Rick and Morty. Анимацията е форматът, който най-лесно ми запалва въображението, просто всичко е възможно в този двуизмерен свят. А тези, които успяват да използват абсурда и да го превърнат в нещо умно или разпускащо и интересно, са невероятни.
Моментът, когато стилът ти стана какъвто е сега
Не мога да кажа точно, мисля, че само аз мога да различа детайлите на мое нещо сега и преди година. Като драскаш много, стават доста подсъзнателни видоизменения, които са извън моето разбиране.
Моментът, когато за пръв път татуира някого
Беше трагедия. Имах главоболие и бях мега притеснен. Клиентът – мой приятел, беше супер спокоен и с компанията ми се присмиваха през целите 3 часа, които отне. Татусът стана трагично, обаче остана забавен спомен.
Моментът, когато създадохте Primitive Collective
Primitive Collective беше основан в края на миналото лято. С Алис (@not.cool.tattoos в инстаграм) и Марто (@shanti_stab) положихме доста усилия да направим едно много различно и естетично място за татуиране. В колектива всеки работи в собствения си стил, понеже подкрепяме себеизразяването, затова често каним и гости татуисти.
Моментът след 5 години, в който си се представяш…
В чужбина, може би Испания, гост татуист в някое странно студио или да изрисувам блок.
Симеон Христов е на instagram.com/death_by_doodles
Primitive Collective са на instagram.com/prmtvclctv и ул. Яков Крайков 27Д