От НХА знае тънкостите в плакатния дизайн, минала е и през ред рекламни агенции, а сега дели с приятел дизайн студиото Fiction, където фиксираното работно време е "не", номадстването е "да" и точно затова продуктивността е "топ". Ако искате повече от един А5 от София, потърсете Botanical Print серията ѝ за Cactus Lab. Или следете книжарниците, където скоро влизат две книги на издателство Ерго, рисувани от нея. Останалото сега ви го казва сама.

Моментът, в който търсиш вдъхновението
Не вярвам, че то е нещо, което те връхлита. По-скоро идва с работата, както казват хората. Вдъхновявам се много от други дисциплини като кино, архитектура, а доста често и в природата и на улицата.

Моментът, в който сядаш да рисуваш
Най-често рисувам вечер, въпреки че ценя много естествената светлина. Тогава светът наоколо се успокоява и утихва, така че мога да се съсредоточа по-добре.

Моментът, в който откри сливането на туша и солта
Това е съществуваща техника, на която попаднах, работейки основно с туш през последната година. Дойде като естествен ход на търсенията ми и като експеримент. Случайността е определяща при тази техника, което ми харесва. Идеята, че нямаш контрол над всичко и че грешките ти остават на листа, защото нямаш Ctrl+z, за мен е по-ценнa, отколкото една съвършена картинка.

Моментът, когато експериментираш върху листа
За мен е важно да оставяш следи. Опитвам се да експериментирам и извън листа, с керамика например. Доста са ми интересни химичните реакции и резултатът от тях.

Моментът, когато искаш да си някой друг за малко

Винаги съм искала да съм мъж, още от дете, така че може би Едуард Хопър – в работите му има една особена атмосфера.

Моментът, в който те обзема тиха лудост
Преди да пътувам, преди да започна нов проект или да направя някоя глупост като да си купя импулсивно самолетен билет.

Моментът, който много искаш да достигнеш, а все ти бяга
Балансът и отношението, че чашата е наполовина пълна.

София Димитрова е на soff-stuff.tumblr.com, instagram.com/soffstuff и fictiondesign.co