7 момента на Теодора Желязкова

Харесва тишината, спокойствието и точността. Като артист не следва трендове, не се бори за лайкове и цени повече добре предадената и оригинална идея, отколкото фотореализма. Но да се върнем до началото на пътя ѝ в изкуството. Теодора завършва Мода в НХА, преди да отлети за Париж, където 4 години трупа житейски и емоционален опит покрай емигрантството. Пак там започва да се самообучава да рисува дигитално, тласкана от мечтата да работи това, за което истински гори. Мисията вече е изпълнена. След завръщането си у нас Теди става технически артист в компанията за онлайн казино игри Evolution (в старта си позната като Dopamine), където днес е арт директор. Тези дни пък балансира между рисуването и майчинството, затова сме благодарни, че намери време да ни посрещне и разходи из своя свят, пълен с албиноси, чай и нови артистични цели.

Моментът, когато модата влезе под кожата ти

Още от гимназията обичах да си играя с фантазията върху скиците. Е, преборих се, попих каквото можах от модата, но разбрах, че рисуването е моята страст, не толкова шиенето.

Моментът, когато посвещаваше вечерите си на дигиталното рисуване

От традиционното към дигиталното рисуване преминах рязко с хъс. Бях решила, че това е бъдещето и аз трябва да съм в него. Посветих свободното си време на уроци и практика, като в самия старт имах човек, който ме караше да мисля градивно.

Моментът, който презарежда батериите ти

Презареждам на тиха музика и чай, рисувам за себе си. Когато почивам стабилно, предпочитам да е на хижа в планината, усамотено. Не съм плажна сирена, въпреки че обожавам вълните.

Моментът, когато започваш нова рисунка

Започвам да рисувам – доста често без начална посока. Хрумва ми фраза или идея, която ме насочва, и просто я комбинирам в образи, така че да ме заинтригува.

Моментът, когато откри образите, които те вдъхновяват

Когато видях албинос за първи път, си казах „уау“ – беше като ангел. Азиатските лица и всичко азиатско пък е толкова противоположно на нас, че ме привлича като магнит.

Моментът, когато си каза „как попаднах тук?!“

На 30-ия ми рожден ден, замъкната от женската ми компания в дискотека. Изпитвам тих ужас от места с много хора, бушуващ темперамент и вперени погледи.

Моментът, в който си постави нова цел

Когато реших, че искам да видя образите, които рисувам, да оживяват. Мъжът ми се занимава с анимация, та си имам подръка частен учител по Spine.

Теодора Желязкова е на  teodora.zhelyazkova и idet.artstation.com