Сега е на 19, а ние го следим поне от година, през която вадеше постери за наши банди (докато чака любимците си Mastodon и Kvelertak също да му звъннат с поръчка), печаташе рисунките си върху тениски и блузи и паралелно се е готвил за следващата си стъпка: кандидатстване в Германия. Чака ли го някой там и как ще му казват всички в Берлин, разбираме след няколко реда.

Моментът, в който ръката ти трепва и слага точка на грешното място
Когато сменям молива с туш – това е най-прекрасната част от процеса. Преди се страхувах от него, затова и се получаваха грешките. Но защо да са грешки? Доста рисунки съм прецаквал, но пък така ги чувствам по-силно, защото са запечатали моя спонтанна реакция в тогавашния момент.

Моментът, в който оставяш очите на героите си празни

Очите говорят много за образа и вкарват към измеренията на душата. Оставяйки ги празни или обърнати, се опитвам да блокирам този момент, да затворя плътно тази врата. Целта е всеки да разтълкува сам какво се случва с персонажите в дотуърковете, какво е състоянието им и защо. Да ги почувства и да открие част от себе си в тях.

Моментът, когато сядаш на бюрото с нова идея
Обичам да рисувам през нощта. Предпочитам меланхолията, която тя носи, а също и голяма доза кофеин. Моливите, тънкописците и рапидографите са подредени до градус. Внимателно подбирам дискография, но в зависимост от настроението и тематиката на дотуърка музиката варира от трап до хардкор. Оставям очите бели и започвам да "дълбая" с точици персонажите.

Моментът, когато е велико да имаш близнак
С братлето се допълваме адски много. Осъзнахме тази връзка още повече, когато той замина да учи в Германия. Въпреки че продуцира музика и се носи по новата трап вълна под псевдонима archlrd, взаимно се мотивираме и тепърва предстои да обединяваме сили. Много неща се случват между нас и скоро ще се появят на бял свят.

Моментът, когато решаваш да се поглезиш

Думите са две: тънкописци и кецове.

Моментът 2 години назад, когато…
Хм, тогава тепърва се запознавахме с точиците и се чудехме дали ще се сработим. Бях доста несигурен в себе си и съмнението беше част от ежедневието ми. Пробвах, направих първите си тениски – не сбърках.

Моментът 2 години напред, когато…
Надали мога да предскажа, но съм достатъчно отдаден на целите си, за да съградя утрешния ден. Тогава искам да ме познават с псевдонима Braindead Trif, да имам малко ателие из уличките на Берлин, където да печатам нови дрехи и да рисувам илюстрации за плакати. Звучи простичко, но това ми стига.

Трифон Андреев е на behance.net/TrifonAndreev, instagram.com/trifonandreev и facebook.com/TrifAndreev