Точно този интересен микс тласка Явор към днешния му зловещо-комичен стил върху листа, над който заляга още от фъстък, вместо да се шляе навън. Наградата са дипломи по Рекламна графика, Плакат и Кино плюс серия изложби, за последната от които сам ще ви каже след секунда – само чака да откъснете очи от принта отсреща и да се фокусирате за четене надолу.

Моментът, който те влюби в киното
То ме е оформило като художник повече, отколкото изобразителното изкуство. Като дете майка ми ме водеше на кино всяка седмица. Филмите ме вдъхновяваха, развиваха въображението ми и формираха естетиката ми. Измислях герои, с които рисувах комикси, а понякога „прожектирах“ в главата си сюжети с тяхно участие. Моментът, в който реших със сигурност, че трябва да уча кино, беше, когато гледах Мълхоланд драйв на Дейвид Линч. И до днес е най-любимият ми филм, смятам го за истински учебник по режисура.

Моментът, когато рисуването е терапия
Задължително условие за всяко изкуство е да притежава способността да лекува, без значение дали пациентът е публиката или самият артист.

Моментът, за който се вълнуваш точно сега
Откриването на новата ми самостоятелна изложба Blessed to Be Damned на 10 януари в галерия Етюд.

Моментът, когато пълниш кошчето с несполучливи идеи
Ако в даден момент една идея ми се вижда несполучлива, значи просто не е нейният момент. Отхвърлям я, но не я изхвърлям. Често изоставени преди време идеи се оказват вдъхновение за много по-добри.

Моментът, който те презарежда
Книгите са моите батерии. Чувствам се като нов след всяка прочетена.

Моментът, когато разглеждаш свои стари работи
Обичам да го правя. Колкото по-стари са, толкова са ми по-интересни. Пазя голяма част от детските си рисунки и понякога се учудвам от нещата, които са ми хрумвали тогава. Някой ден може да направя изложба с техни римейкове.

Моментът, когато се усети пораснал

Спокоен съм, защото съм убеден, че опасността този момент някога да настъпи премина.

Явор Боянов е на yavorboyanov.wordpress.com, behance.net/yavorboyanov, facebook.com/YavorBoyanovArt и в галерия Етюд до 31 януари