Нейните винаги се раждат на фона на силна музика или филм, докато разлиства списание или книга или пък с въздействието на всички тези стимуланти накуп. Златина иначе трудно се задържа на едно място, а най-сигурният сигнал, че си е вкъщи е долитащият от стаята ѝ глас на Били Холидей от "една the best of компилация в YouTube, която въртя нон‑стоп". Пускайте и вие саундтрака на ежедневието ѝ, докато съпреживявате тези 7 момента от него.

Най-продуктивният момент от денонощието ти
Много късно вечер или по обяд. Рисувам доста и сутрин, но по това време сякаш го има само удоволствието и нещата просто не се получават.

Моментът, в който поредна рисунка не се получава
Започвам да рисувам грозно, спирам да се опитвам, рисунка след рисунка евентуално се отпускам и нещата се оправят. Преди много се ядосвах и, не че сега не се, но поне напоследък придобих малко контрол в тази област. Май.

Моментът, когато имаш нужда да се разсееш
По-често ми е нужно да се съсредоточа, постоянно съм разсеяна.

Моментът, когато вдъхновението дойде от неочаквано място
Наскоро се сдобих с колекция картонени опаковки от плодов сок, които съм изрисувала от-до. Рисунките са особени драсканици, но просто така ми дойде. Мисля, че са около шест. Не знам какво да ги правя сега.

Моментът, в който дефектът става ефект
Хубавото на това размишление е, че се появява точно когато ти трябва. Тъкмо мислиш как си оплескал работите изцяло (каквито и да са те) и се сещаш, че може пък и така да е трябвало да стане.

Моментът, който те изправя на ръба на търпението
Когато ми кажат да направя нещо, а аз вече съм се сетила да го направя. Понеже си повтарям и досаждам достатъчно сама на себе си, нямам нужда от допълнителни беквокали.

Моментът, в който ти се иска да беше малко по…
Когато реагирам драстично на малки неща или премислям едно и също нещо за трихилядния път в този ден, ми се иска да съм по-спокойна.

Златина Вълова е на instagram.com/zz9o10 и behance.net/zvalova974bf6