От дете е възпитаван в любов и уважение към изкуството, за което днес се отблагодарява на родителите си, като най-после освобождава къщата от петната и тежкия мирис на боя и се оттегля в свое ателие заедно с цялата си арт дружина. Тази година ще стане график и по диплома (от художествената гимназия), а накъде ще тръгне след това още не може да ви каже – не обича да забива в едно нещо задълго, така че и стилът, и интересите му се менят постоянно. Сега слагаме пауза на най-новите му хобита (ситопечата и старите начини за снимане и слушане на музика), за да ни отговори на 8 бързи въпроса.
В момента, когато трябва да се представиш с 3 думи, казваш:
Разхвърлян, тих, отдаден.
Моментът, когато стана Rib0k
Рибоците живеят у дома, откакто съм се родил, явно сме си и заприличали, щом още преди години приятелката ми ми каза, че й напомням на риба. Когато после реших да си измисля образ, този пасна перфектно. А и харесвам морските обитатели.
Моментът, когато изкуството ти плъзна по улиците
Стрийт артът ми отвори очите за страшно много нови възможности. Показа ми нещо различно от драскането на лист. Преди това се възхищавах на различни графити артисти и уникалните им стилове, а щом пробвах и видях, че и аз мога, страшно се запалих. Усетих голямо удоволствие от рисуването + преживяването. Сформирахме си групичката Dobuko Cru заедно с Ko и Buler и манията ни се развихри до много големи проекти. Започнах да експериментирам с всичко, което мога, да смесвам техники и да откривам нови. Това ми помогна за изграждането на собствен стил.
Моментът, когато времето не стига за всичките ти идеи
Случва се често след някой изблик на вдъхновение. В такъв момент си рисувам в тефтера, което е един вид половин осъществяване. Имам складирани стотици идеи, които си ме чакат там, докато не ми потрябват. Мисля, че трябва да показвам повече от тях и бих използвал случая.
Моментът, който те зарежда с нова енергия
Когато не съм в София. Когато е топло, някъде на море, из природата, без много хора. Тогава се чувствам най-свеж, чист и пълен с енергия.
Моментът, когато искаш да се поглезиш
Спя, докато не ми писне.
Моментът, който страшно те промени
Предполагам за познатите ми това е, когато си отрязах косата. Но чак пък страшно…
Моментът, в който те облива спокойствие
Точно сега, слушайки Dead Can Dance.