Така първо минава през архитектурата, анимацията и рекламния дизайн, преди да забие перо в плакатния арт, бързо разбудил в нея и интереса към типографията и калиграфията. В началото рисува букви като отдушник от останалите си задачи, но сега нещата са пораснали. Наскоро например я засякохме на семинара Ratio да прехвърля в реално време думите на лекторите в образи и краснопис върху голяма черна стена – най-новата ѝ авантюра, наред с пътуванията, ходенето по концерти, готвенето и хапването. Ако искате да я видите как бяга с триста, предложете ѝ работа на компютър в офис, а, докато е при нас, чуйте къде иска да живее и какво намира в буквата "Ж".
Моментът, в който започваш нов скицник
Оставям първата страница празна, защото обикновено първата ми рисунка става най-грозна, а след това стигам до средата на скицника, не го довършвам и си взимам нов. Нямам скицник култура, пиша на хвърчащи листа.
Моментът, в който ръката ти трепва и разваля всичко
Когато някой седи зад мен и гледа какво върша. И когато правя "финален" вариант на нещо.
Моментът, когато разглеждаш първите си калиграфски опити
Мисля си, че може би не съм била толкова обременена от гледане на други калиграфи и съм пробвала да правя по-авторски неща.
Моментът, когато закачаш нещо ново на стената си
Когато си купя нова рамка, неща за закачане винаги имам. Събирала съм с години, а ако нямам, сядам и пиша или рисувам нещо мое. Често сменям нещата на стената, а и те в момента не са закачени, тъй като нямам чук. Предпочитам да са оригинали и затова обикновено са работи на познати и приятели. Например сега имам две илюстрации на моя приятелка от Шотландия и един плакат на IMposter.
Моментът, в който осъзна, че имаш професионално изкривяване
Като отидох на гости на тате в офиса му и отбелязах, че "Ж"-то на женската тоалетна е поставено наобратно, а той отвърна, че работи там от повече от 10 години и никога не е забелязал.
Моментът, за който трябваше да впрегнеш цялата си смелост
Да успея да обеля две думи на Лука Барселона.
Моментът от миналото, в който би живяла
Бих живяла в стара София. Изглежда спокойно, подредено и запазено. Няма задръствания. Или в бъдеща София, която може би ще има същите качества.
Моментът, за който нямаш търпение
Да заменя София за планина и море поне за месец. В по-общ план – да харесвам всички проекти, които захващам, без да има значение заплащането.

Дана Тилева е на dribbble.com/ladeviant и behance.net/th_danad8b2