Тъкмо навреме обаче – с изложбата Wooden Wall тя стиска ръце с артистите на Print Nest и заедно подреждат работите си върху дърво редом до тези на Дидо от Brave Moustache, Роси от Blood Becomes Water и татуистите от Anonymous, Old Time и Sofia Hardcore Tattoos. Добра компания се е събрала, да видим как се влиза в нея.

Моментът, в който ти хрумва жестока идея
Започва едно трескаво очакване на първата възможност, в която мога да започна работа по нея. През това време нищо наоколо не е по-вълнуващо. Попадам в мъгла и сякаш не присъствам, докато разговарям с някого.

Моментът, когато разглеждаш първите си арт опити
Осъзнавам, че са увековечили цялата ми несръчна упоритост, която в крайна сметка е дала сравнително прилични резултати. После отново ги скривам добре.

Моментът, в който си избираш нов скицник
Трябва да се уверя, че ще издържи на турбулентното ни съжителство. Размишлявам и за красивата заглавна страница, която ще му подаря, за да свикнем по-бързо един с друг.

Моментът, когато ти се иска да беше малко по-…
Постоянна, може би – откривайки безпризорна стара работа, която би могла да е чудесна, ако бъде завършена. Изоставям рисунки със същата импулсивност, с която ги започвам. Рядко се връщам назад, а е ужасно полезно да го правиш.

Моментът, в който си на ръба да се откажеш от рисуването

Вероятно съм пред нечии размазващо добри работи, а това е само мисъл зад възхитения ми поглед, която съм сигурна, че е универсална за всеки артист.

Моментът от миналото, в който ти се иска да живееш
The roaring twenties – по естетически причини. Второто нещо, което ми идва наум, е Ню Йорк през 70-те – невероятна концентрация на изкуство в комбинация с концерти на Франк Запа.

Моментът, в който си пускаш любим албум и …
…си отдъхвам, настръхвам, спирам да мисля. Или пък обратното – въображението ми започва да работи приливно и ставам страшно продуктивна.

Моментът, в който спираш алармата сутрин
Сваряването на чаша силно кафе става най-жизненоважната мисия на света. Тя и любимото червило са нещата от първа необходимост, за да се почувствам готова да посрещна деня.

Дария Казакова е на d-a-ria.artstation.com
Изложбата Wooden Wall е в магазина на Brave Moustache (на Раковски 122Б) от 6 до 20 октомври