Останалото време поделя между киноманията си и превъртането на анимации, особено Rick and Morty ("защото те ме вдъхновяват и разсмиват най-много"), грижите за 4-месечното си авокадо ("мисля, че съм прекалено привързана към него") и други занимания, които не изискват много щъкане навън ("падам си малко домошар"). Да съберем цял характер в няколко реда обаче не става, затова надолу копаем още 8 метра под повърхността на новия ни артист‑за‑рамка.

Моментът като малка, когато мислеше, че ще станеш…
Някак винаги съм знаела, че ще се занимавам с из­куство. Колкото и професии да са минавали през ума ми, то винаги е било там да ги прогони. Това е най-естественото нещо за мен, откакто мога да държа молив. Някои биха казали, че заложих на сигурното, но мисля, че всъщност поемам голям риск с избора си.

Моментът, когато пробваш нов стил или техника
Константно експериментирам. За мен рисуването в само един стил е много ограничаващо, а аз търся точно обратното. В момента любимата ми техника е използване на неестествени цветове за света около нас, създава усещане за приказност.

Моментът, когато е сухо откъм идеи
Давам си почивка, не насилвам нещата. Понякога са нужни ден-два на нищоправене, за да се заредя отново с идеи.

Моментът, в който адски се изненадваш от себе си
Когато помня всякакви детайли (за сюжет, развитие на героите, любимите им цветове, семейните връзки) от старите анимации на Disney и Cartoon Network. Най-добрите житейски уроци дойдоха от там.

Моментът, когато си избираш нови арт материали
Преди да наблегна на дигиталното изкуство, рисувах всичко с молив и химикал, което финансово е много изгодно. Харесва ми контролът на линията и изчистеният вид на илюстрацията. Боите са малко неконтролируеми, така и не им станах фен. За щастие дигитално имам цялата свобода на цветове и форми и вече ми е трудно да не рисувам цветно.

Моментът, когато ти идва до гуша от глупости
Избягвам това усещане, глупостите за едни са пориви на гениалност за други. Гледам да живея в trigger-free свят, създавам си комфортен кръг от хора и информация. Това е лекарството срещу каквото и да е дразнение.

Последният момент, когато си каза "Животът е прекрасен!"
То е едно вътрешно усещане за комфорт и цялостност, провокирано от пътуване, вкусна храна, семейна идилия, хубав филм.

Моментът, с който разпускаш след дълъг ден
Едно приятелско събиране винаги помага, само да не се говори за работа.

Диана Стоянова е на dribbble.com/dianaxstoyanova и instagram.com/dianaxstoyanova