Превъртаме ги в Dribbble още откакто ни направи веган шоко-банан сладолед преди две седмици, но на поканата да ни сервира и порция от арта си тогава отговори "Само да пусна онлайн магазина и идвам". Речено-сторено. Входът за шопинга е най-долу, а моментите ѝ се зареждат веднага.

Моментът, който те зарежда до козирката с идеи
Обикновено най-много вдъхновение идва от новинитe. Рисуването е форма на активизъм и начинът ми да изразя мнението си по въпросите, които ме вълнуват.

Моментът, когато времето сякаш изтича между пръстите ти
Все по-често. Живея постоянно в лек стрес, че времето не стига, а имам толкова много неща да правя, изживея и видя, места да посетя, хора да опозная. Не знам как всички останали не са в паника!?

Моментът, когато искаш да избягаш от всички отговорности
Когато трябва да се занимавам с някоя от чудесно бързите ни държавни институции.

Моментът, в който си казваш "Имам най-яките приятели!"
Постоянно. Наистина имам изключителни хора около себе си – и за пътешествия по света и у нас, и за по бира в понеделник вечер, и в реално тежките моменти. Винаги.

Моментът като хлапе, когато мечтаеше да станеш…
Мисля, че от малка мечтая да рисувам. Анимациите по телевизията бяха любим елемент от ежедневието ми и исках да съм част от онова, което се случваше зад кадър, за да съществуват.

Моментът, в който Рико дойде в живота ти
Беше много люта зима. Във фейсбук се появи пост, че има пет бебета на някакъв строеж и спешно се нуждаят от дом. Заглавната снимка беше на топка козина с налудничав поглед… и със сигурност беше моята топка козина. Разпищях се на приятелите си, че не знам какво правя, но го взимам и ще трябва да помагат. Светът ми завинаги стана по-щастливо място.

Моментът, когато мастилото влезе под кожата ти

Първата татуировка дойде на 18 (бях послушна и изчаках, за да мога да отида в легитимно студио). Татуирах си лястовичка с план за втора, защото имах пари само за едната. Черно-бяла, на корема, доста типична. Тогава още не знаех с цвят какви чудеса могат да се появят по кожата ти. След време оцветих и лястовиците.

Моментът след 5 години, когато се надяваш да…

Имам грандиозно оптимистичен план за съвместна работа с едни от най-близките ми приятели, но още е рано да го коментирам. Като цяло след 5 години ще владеем света!

Гергана Станчева е на dribbble.com/gerystancheva и etsy.com/shop/rikoandthehuman