След като Гергана рисува по тях, шаловете и бижутата й с етикет Шевица звучат толкова добре точно сега, че чак трябва да си напомняш как са вдъхновени от квадрати и символи на няколко столетия. Явно прабабите ни са били добри графични дизайнери, кой да знае. А за Гергана е ясно – вместо да обясняваме колко ни харесва, вадим примери като за рамка.

Моментът, в който си доволна от себе си
Този момент настъпва, когато най-най-после дизайнът, по който работя, започне да ми се получава. При мен нещата не се случват спонтанно, не става ей така, от внезапно вдъхновение. Зад всеки направен шал стоят десетки часове редене на квадратчета и още толкова неуспешни опити да променя и пренаредя мотивите. Затова всеки дизайн ми е страшно скъп – изживяла съм го.

Моментът, когато видя дизайна си около шията на непознат
…си казах "най-после!". Досега това ми се е случвало само веднъж – преди три седмици, когато вървях по булевард Левски и подминах момче с червения плетен шал Въжаров. Но в мое оправдание, напоследък излизам страшно рядко.

Моментът, в който старото става по-доброто ново
Идва, когато си припомниш, че всичко хубаво на този свят вече е правено. Въпросът е как да намерим нова гледна точка, нова интерпретация, малки промени и нагласи, за да стане отново актуално.

Моментът рано сутрин в понеделник, когато си мислиш…
Кой е най-краткият път до кафе машината? После мисля за всичко останало.

Моментът, в който разчистваш бюрото си
Ох, как ми се иска вече да имам бюро, което да разхвърлям и да се чудя кога да разчистя. Засега няма място за него вкъщи и целият ми "офис" се състои от лаптоп.

Моментът, когато се носиш на стъпка над земята
Обикновено съм си пуснала любима банда толкова силно, че да не мога да мисля за друго, освен за музиката.

Моментът ден преди крайния срок
Преди беше свързан със стомах, свит на топка, и абсолютно безсъние. Сега е друго – работя по свои проекти и мога да си позволя да отложа малко крайните срокове. По-важно ми е нещата да станат както трябва, отколкото да станат навреме.

Моментът на щастие, който е отпечатан в главата ти
Извинявам се предварително, че ще стана бгмамма, но моментите на щастие са много и се случват, когато синът ми каже или направи нещо за първи път (той е на две). Знам колко банално звучи, но е много яко, честно!