От няколко години обаче вече е в София и действа като графичен дизайнер в рекламния бранш, а в почивките вае илюстрации за кеф. И в момента работите му притеглят като бял флаг към морето, но го следете изкъсо: стилът му още е в процес на доизграждане и догодина по това време инстаграмът му може да изглежда космически различно. Дотогава слушаме внимателно кой е Иво тук и сега.
Моментът, в който за малко да се разминеш с изкуството
Като бях по-малък, учих в строителен техникум, а след това продължих с инженерен дизайн в Техническия. И двете нямаха особено общо с изкуството, но не помня момент, в който да съм усещал, че ще се разминем. Винаги съм се кефил на макс и успоредно с всичко съм цъкал свои неща.
Моментът, когато търсиш музата под дърво и камък
Не се насилвам. Просто изчаквам момента, в който вдъхновението ще се появи отново само. Рано или късно то винаги се връща.
Моментът, когато гледаш работите на любими артисти
Опитвам се да уловя емоцията, която са вкарали. Много се кефя, когато намеря някого, който разцепва с луди неща. Иначе идоли по-скоро нямам. Доста ме вдъхновяват старите класически артисти – тези, които се изучават по История на изкуството.

В моментите на съмнение в себе си се надъхваш с…
Мои неща. Те са доказателство, че не трябва да имам съмнения в себе си.
Най-продуктивният момент от денонощието ти
Сутрин. Не съм нощна птица. Чувствам се по-фокусиран на свежа глава.

Моментът, който беше кофти, но днес си му благодарен
Много са. Важните неща доста често се постигат по труден начин. В началото, когато се учeх да свиря на китара, ме боляха супер много пръстите, но сега знам цели пет акорда и си дрънкам редовно с кеф.
Моментът, в който рисуваш за себе си, а не по задание
Най-якото. Чувствам се свободен и наистина се забавлявам. Чисто приключение. Доста често успявам да превърна и задачите в удоволствие, но за съжаление невинаги се получава.

Моментът, когато оставаш насаме с морето
Израснал съм близо до него и тези моменти са били хиляди. Чувството е като да останеш насаме с един голям, мъдър приятел, който винаги знае как да ти прочисти главата от излишните тъпотии.
Иво Георгиев е на instagram.com/ivodoide и dribbble.com/ivogeorgiev