Веднага щом завършва Немската, Калина отлита за Потсдам, където от 3 години учи за (и работи като) графичен дизайнер, но докато в офиса прави брандинг и корпоративни идентичности, във влака натам редовно слага слушалките, вади тънкописеца и шари скицника си с илюстрации. Само хоби са, преди в пощата ѝ да завалят запитвания колко струват, а сега и ние се редим на същата опашка – черно-белите ѝ серии, тук-там поръсени с капка цвят, ни приковаха на първия скрол в инстаграма ѝ. Вместо за цената обаче, я питаме защо в работите ѝ няма светлосенки и кога обича да е сама.

Моментът, когато не ти се излиза от леглото
Честно казано, рядко ми се излиза от леглото.

Моментът, който страшно те промени
Пристигането ми в Германия. Беше стряскащо и трудно в началото, но определено беше решаващ момент в оформянето на характера ми.

Моментът от живота там, за който не беше подготвена
Не бях подготвена за нито един момент. Научих се на самостоятелност в движение, чрез много опити и много провали.

Моментът, когато разглеждаш първите си скицници
Забелязвам, че съм се научила да се изразявам малко по-ефективно с течение на времето, но и виждам, че гледната ми точка винаги е била горе-долу същата, дори когато съм била на 10 години.

Моментът, в който намери стила си
Просто рисувам възможно най-често и винаги се старая да се наслаждавам на процеса. Това означаваше да отстраня от илюстрациите си всичко, което не ми беше приятно да рисувам – като светлосенките например.

Моментът, в който ти трябва малко цвят
Винаги започвам с черно-бяло и се концентрирам върху мотива. Добавям цветни акценти накрая, обикновено само един цвят и само ако смятам, че прави композицията по-интересна или идеята по-разбираема.

Моментът от деня, когато обичаш да си сама
Аз съм от странните хора, които искрено се наслаждават на това да са сами, по всяко време на деня.

В моментите, когато никой не те гледа, понякога…
…си тананикам песни на Backstreet Boys и *NSYNC.

Калина Парис Матеева е на kalinaparis.tumblr.com и instagram.com/kalinaparis