Освен това вярва в точността на момента. В настоящия обича да рисува с две ръце, докато преди е била арт директор в телевизията и сценограф в театъра. Прави и инсталации, а креативността ѝ се подпалва най-вече от политиката и човешкото поведение. Преди да отидем да видим съвременните ѝ рисунки, изложени в the fridge, молим да ни подари една за вкъщи и питаме какво се случва зад кулисите на ума ѝ.

В моментите, когато имаш 10 секунди да се представиш, казваш:
Визуален артист. И замълчавам. Има още неща, които ми се иска да прибавя, но осъзнавам, че засега са само в процес.

Моментът, който те зарежда до козирката с идеи
Положителните моменти ме размечтават, а негативните направо ме изстрелват с "оръжие" в ръка и готовност за бой. За секунди съм натворила нещо. Явно съм воин.

Моментът като малка, когато мечтаеше да станеш…
Навремето се сдобихме сравнително бързо с цветен телевизор, видео и кабелна. Любимо ми беше да гледам рекламите по чуждите телевизии. Е, впоследствие направихме доста такива.

Моментът, когато сядаш на бюрото с нова идея
Най-обичам да започна нещо сутрин, на свежо. Обмислям го преди да стана. Подреждам си всичко на една ръка разстояние и започвам да се движа – по листа или по пода.

Моментът, когато сценографията остана на заден план
Няма заден и преден план, сценографията присъства в инсталирането на всяка изложба или проект. Но, да, след като за кратко бях асистент на Никола Тороманов-Фичо, а след това дезертирах по комерсиални задачи като сериали, редене на тапети и диван, връщане нямаше. Силно ми се прииска да правя лични проекти.

Моментът, когато снимаш себе си
Чувството е на притеснение. Много е яко. Не че съм мазохист. По-скоро наблюдавам какво ме вълнува и мисля за него, а това ме забавлява и ми дава насоки за следващия път.

Моментът, за който често мислиш напоследък
Мисля си как пътувам по света със семейството си и тънем в разкош.

Моментът, в който нищо не може да свали розовите ти очила
Те са ми татуирани.

Калина Терзиева е на kkaalliinnaa.com
Изложбата ѝ в the fridge е до 17 март (с часове за посещение 16:30–19:30), а на 13 март от 18:00 тя ще е там за разговор