Такъв е и в рисуването – не го вълнуват чисто красивите образи, а обичайните му музи са тежки сънища, реални кофти преживявания, окултни ритуали и мрачни аспекти от митологията и фолклора на различни култури. Правил е и опити за анимация, и "псевдо concept art", но сега сърцето му е в илюстрацията, комикса и графичния дизайн. Ако от раз и във вашия гръден кош се отвори място за страшния му стил, чуйте какво има да каже, а после му пишете за стикери. Или за още някой принт.

Моментът като малък, когато искаше да станеш…
Космонавт, доктор… Но тези идеи си останаха в детството. Продължавам да имам голяма любов към космоса и непознатото, което се крие зад звездите, но в крайна сметка се обърнах към това, което съвсем естествено започнах да правя на 3-4-годишна възраст – да драскам на хартия.

Моментът, когато ти е най-приятно да рисуваш
Рано следобед, когато съм някъде навън, обикновено в някое заведение. Хорската атмосфера ми помага да се фокусирам в мислите и идеите, които искам да изразя на листа, a и така се разсейвам по-малко. Друг момент е късно вечер вкъщи – понякога най-дивите концепции ми идват точно в полузаспало състояние.

Моментът, в който често сънуваш как…
…обикалям непозната за мен среда, преплетена със спомени от миналото, които придават чувство за носталгия и се смесват с архитектура и пътища, лишени от всякаква логика, и с умиращи слънца.

Моментът, когато направи скока от листа към екрана
Когато се запитах как се правят дигитални рисунки и се сдобих с първия си таблет. Оттам нататък имах един странен период на минаване от хартия към компютър и обратното. Сега комбинирам и двете среди: линията и туша правя на ръка, а цветовете и допълнителната обработка – във Фотошоп. Дигиталното изкуство дава изключително големи удобства, но когато рисуваш с ръката си, в това има нещо много лично.

Моментът, в който си казваш "Я се стегни!"
Когато чувството на застой започва много здраво да ме притиска и да ми разваля кефа. Когато усетя, че нищо няма да се промени, ако просто оставя проблемите да си танцуват ехидно около мен.

Моментът, когато се чувстваш най-добре в кожата си
Когато съм вкъщи, завършил всички задачи и творби, и съм се изкъпал.

Моментът, когато пълниш кошчето с несполучливи идеи
Обикновено когато съм рисувал продължително време без пауза и просто се насилвам вече. Също и когато осъзная, че съм свикнал с една стилистика и всичко е започнало да си прилича едно с друго. Това е моментът, когато е хубаво да се разнообрази с нещо ново. Между другото, случи ми се съвсем наскоро и работя по въпроса.

Моментът след 2-3 години, когато се надяваш…
Да съм свършил много повече работа от творческа гледна точка, с прятелите ми да сме си все още заедно и България да си е останала на същото място на картата, както и морето до Варна.

Константин Колев е на thepsychogoat.deviantart.com и thepsychosheep.tumblr.com, както и в изложбата Поколението Милениум – илюстратори в Мраморно фоайе на НДК от 13 до 17 декември