Илюстратор иначе е "по случайност" – учи специалността в НБУ, но после 9 години е уеб, UI и UX дизайнер, а щом офисният живот започва да я стиска за гърлото, намира свободата обратно в рисуването. Докато чакаме да привърши илюстрованата си Книга за моето куче в памет на същия четириног фланьор, следим как стилът ѝ прави завой през десет рисунки ("не обичам еднообразието") и някъде по Цанко Церковски стигаме до най-красивата къща в София.
Моментът, в който се подготвяш за рисуване
Имам нещо като офис у дома. Пълен хаос е. Обичам да рисувам сутрин рано или късно вечер. Музиката е задължителна, промишлените количества чай и плодове – също.
Моментът, в който се върна към илюстрацията
Върнах се малко след като напуснах работа. Странно беше, имах толкова много идеи, но в началото нищо не ставаше така, както си го представях в главата ми.
Моментът, за който се сещаш, когато се сещаш за кучето си 
Моето куче познаваше София по-добре от повечето ми познати. На много места сме обикаляли. Всеки софийски ъгъл ми напомня за него.
Моментът, когато ти се искаше да проникнеш в чужд дом
От дете имам архитектурно-воайорски интереси. Но за мен си остава мираж една приказна къща в Лозенец на ул. Цанко Церковски – най-красивата в София. С островърх покрив, цялата обвита в бръшлян, красиви и запазени врати и прозорци. За тази къща времето е спряло и се надявам никой да не посмее да ѝ посегне.
Моментът, който винаги те разсмива
Българската квартална естетика много ме разсмива. Трудният момент, който ти се отрази добре Засега не съм имала труден момент, който да ми се е отразил зле. Всичко, което някога съм искала, не се е случвало лесно, но трудностите са си заслужавали.
Моментът, в който намери най-новата си мания
Избягвам крайни състояния и мании.
Моментът, от който се ужасяваш
Ужасявам се от разни тривиални неща. Например от това да се разболея, да не мога да съм в движение, да не мога да виждам или да не съм свободна.
Милена Филипова е на instagram.com/shmidraws и dribbble.com/shmihar