"Наскоро си намерих едно супер старо лентово апаратче и още не съм изщракал първата лента, която му сложих", така че ето какво му предстои. Наред с новите татуировки, за които тъкмо събира идеи, и онова отлитане към Япония, за което още пълни касичката. Останалото за Милко чуйте от първо лице.
Моментът сутрин, след който денят тръгва по вода
Закусваме с приятелката ми и пием черен чай, спрях кафето. Тя е много организиран човек, за разлика от мен, и ми напомня за нещата, които трябва да свърша през деня. Усмивки, целувки и денят започва супер.
Моментът, когато за първи път хареса своя рисунка
Те са мои деца и аз, като строг родител, винаги изисквам повече от тях. Харесвам ги всички или почти всички, но с времето все по-малко и ми се иска да се връщам назад и да преправям проекти, илюстрации и т.н. По-често обаче взимам основната идея от стария проект и се опитвам да я претворя в нещо ново и по-добро. Гледам да приемам грешките и спонтанността.
Моментът, когато се питаш "Защо станах дизайнер, а не…"
Инвестиционен брокер? Рано ми е за такива размишления, имам още много неща да видя, преди да се изморя от тази професия. А и графичният дизайн е доста обширно работно поле, та има какво да уча и да попия, преди да мисля за смяна на амплоато.
Моментът, който продължаваш да отлагаш
Дипломирането… Нямам особена вяра в образованието по дизайн, което получаваме, но скоро се надявам да си получа касовата бележка, наречена диплома.
Моментът, когато не ти се вярваше в какво си се забъркал
Young Lions 2017 в Пловдив. Бях болен, снимахме два дни нон-стоп почти без сън, но екипът, с който бяхме там, ме зареждаше през цялото време. Не спечелихме, но си направихме едно преживяване, което още дълго време няма да забравя.
Моментът, който презарежда батериите ти
Когато успея да свърша всичко в срок, когато ми дойдат нови и интересни идеи, когато слушам подкасти и виждам, че нещата, които предстои да направя, ще се получат. Да не забравяме смеха, любовта, хубавото време, музиката и, не на последно място, смешните meme-ове.
Моментът, който беше като шамар в лицето ти
Всеки ден в инстаграм. Там е пълно с брутални дизайнери, илюстратори и артисти. Ако не си достатъчно мотивиран да се подобряваш, това си е шамар в лицето. Как си позволяват да са трупали опит с години и да са супер добри?! Но просто си казвам "Дерзай!".
Моментът, в който решаваш да се поглезиш
Трудно ми е да преценя кога да направя почивка – гледам да съм зает постоянно, дали с работни, или лични проекти. Глезя се, като отделя време да подраскам ей така, за кеф, като гледам филм на кино или си купя някоя книга за дизайн и илюстрация. Наваксвам и с пътуванията.