Сега снима каквото му падне и с каквато техника има подръка, но пък как само: списания и галерии от всички извивки на глобуса често му звънят за колаборации. Последната е с Cosmos Coworking Camp и Under the Line, а докато поглъщаме SNAXX – списанието за модна и кино фотография, което прави в тандем с Анна Станкова, го питаме за всичко от Yo до Vo.

Моментът, в който стана Yo Vo
Когато фейсбук ми забрани повече да си променям името и рождената дата. Преди това ги сменях редовно – правех си фалшиви рождени дни, за да получавам повече подаръци.

Моментът, в който ти се получава жесток кадър

Още не съм го изпитвал. Иначе интересни кадри стават, когато има елемент на случайност и неподправеност. Някои спорят, че уличната фотография (или документалната) се доближава най-много до тази спонтанна истина. А аз мисля, че най-красивите моменти остават единствено в съзнанието.

Моментът, в който се изключваш напълно

Когато опитах да сглобя isolation tank като тези от експериментите на Джон Лили от 50-те. Трябваше да е част от дипломната ми работа, само че университетът не отпусна нужните пари, за да се получи в завършен вид. Но като цяло ми е изключително трудно – дори не мога да заспя без слушалки или светлина от филм на стената.

Моментът, в който се чувстваш като извънземно
От доста време насам ми се струва, че извънземни има в изобилие и липсват всъщност хората. Иначе, понеже повечето извънземни са голи и високи, най-често ми се случва като видя на улицата клекнали хора да просят – тогава се чувствам точно толкова некомфортно гол, висок и не на място.

Моментът, в който си мислиш "животът ми прилича на…"
…този на Андреас oт филма The Bothersome Man – всяка сутрин, като се събудя. И на този на протагониста от Fight Club – всяка вечер преди (да се опитам) да заспя.

Моментът, в който всички ти се струват супер сериозни

В много скъпи ресторанти и магазини, както и по време на разни интервюта.

Моментът, в който ти идва да снимаш само котки
Когато съм в скъп ресторант, магазин или на интервю.

Моментът, когато си казваш "Yo, дълъг път извървя"
Тогава се сещам, че не само е дълъг, ами е бил и в грешната посока. И тънката меланхолична мисъл прелива в самоподигравателен смях.

Yo Vo е на yo-vo.com и Instagram.com/yo.vo
Участва в изложбата Куб в Cosmos Coworking Camp от 13 май