Стилистът в нея обаче проговаря още в детството, когато нон-стоп преобръща гардероба за нови тоалети и наблюдава как баба ѝ бродира цветя и шевици върху терлици. Покрай модата никога не изоставя и рисуването, от което наскоро пораства новия ѝ проект – детските тениски LOKL. От къщата на село, където Жаки се завръща заради уединението и свободата, сега слушаме колко е хубаво там да се будиш с петлите и колко е смешно да тичаш след котка в града.
Най-зареждащият момент от деня ти
Рано сутрин, почти не спя и чакам петела да пропее.
Моментът, в който започна да драскаш навсякъде
Откакто се помня, винаги съм рисувала по стени, листа, хартия, тапети, асфалт, тухли, мазилки, всичко, но най-често по училищните тетрадки – навсякъде надраскани. Участвала съм в различни конкурси в училище по рисуване и краснопис, без вълнения и амбиции.
Моментът, когато ти се прииска да обличаш хлапета
Проектът LOKL е лично мой. Всичко започна с един клиент за пижами преди 4 години, оттам се появиха детските илюстрации, които близки и приятели много харесаха и така се роди идеята за принтове на рисунките ми върху детски тениски. Планът е да има и други дрехи в бъдеще, а илюстрациите да се превърнат и в десен на платове. Мисля да ги продавам на едро и засега търся приятни хора с магазини, на които да ги предложа.
Моментът, когато пазаруваш за собствения си гардероб
Естествено, имам професионално изкривяване да се вглеждам повече. Разчитам на изключително семпли дрехи: тениска, дънки, удобни маратонки, естествени материи, а детайлите винаги са голям бонус. Изключително бързо избирам какво да си купя и всеки сезон си имам любим цвят. Сега е бяло.
Моментът, който беше като изваден от филм
Атина, приятелка гъркиня, телосложение амфора, лице изваяно, красавица неземна, бяга към едно дърво, гони куче, което напада котка, тя се катери към дървото, лудница, крещи "гата, гата" (тоест "котка, котка"). Случката е в центъра на града, аз стоя вцепенена.
Моментът, когато имаш цял ден за губене
Май нямам такъв ден (и по-добре да нямам).
Моментът, който не можеш да преглътнеш
Когато хората се гневят ужасно и не са дори малко смирени. Много е жалко.
Моментът преди да заспиш, когато често си мислиш…
Че имам едни малки мечти и трябва да ги осъществя.
Живка Дачева е на instagram.com/jaki.lovely.maker