Първият комплимент, който някога получава за изкуството си, е точно по линия на фотографията, а е участвал и в няколко фотоизложби. Мечтае да живее в Аржентина или някъде, където да си проправя път през няколко метра сняг. Засега обаче го намираме в София, за да си говорим за вдъхновения, страхове и пъпешов сладолед.
Моментът, когато ти идва да рисуваш само лица
Постоянно. Харесва ми възможността да режисирам начина, по който едно лице бива изобразено, без да трябва да прилича на обекта.
Моментът, в който модата за пръв път те заинтригува
Колекцията, която промени представата ми за модата, беше Есен 2005 на Диор. Любими дизайнери – ако трябва да са трима – Галиано, Маккуин, Антонио Марас.
Моментът, в който намери любимото си място в София
Преди много години, когато имаше една усмихната жена, която продаваше фото химия на улица Будапеща. Тази улица е един малък град сама по себе си.
Моментът, когато те мъчи творчески блокаж
Творчески блокаж много рядко, по-скоро пренавиване поради неспособността да пресъздам на всяка цена на хартия това, което е в главата ми. В такива моменти се сменя четката и медиумът.
Моментът, когато експеримент върху листа доведе на учудващи резултати
Когато реша, че само туш и акварел не са достатъчни и едновременно посягам към акрил, пастел и пластмасови плаки.
Моментът, когато изкуството ти повдига сериозни теми
Борейки се с панически атаки от няколко години, неминуемо се стигна до момента, в който ще имам нужда и желание да дам образ на преживяното. Сега работя по проект за политически убийства и такива със социална тежест.
Моментът, от който те е страх
Самотата.

Моментът, в който изненада себе си
Когато един път получих добра оценка по математика.
Моментът, който ти доставя върховна наслада
Цяла купа със сладолед от пъпеш.