Макар хорските глави, забити в телефони, истински да го дразнят ("особено когато са в движение"), в школата му екраните надали ще са табу. Той самият все повече се увлича да споява традиционно и дигитално в работите си. От пастел и акрил до графичен таблет и Photoshop – в изкуството му всяко оръжие е позволено. Пандемията подхлъзна плановете му за изложби в София и Варна тази пролет, но ето че пак имаме повод да ви запознаем. С подкрепа от Национален фонд Култура Давит мести експото си онлайн (на davoarts.com), където цял месец гледаме куриран преглед на темите и техниките, към които все го тегли.
Моментът, който те насочи към изкуството
Моливът и хартията са ми приятели от малък. Когато си купих книга с картини на Алекс Грей, знаех, че искам да се занимавам с това цял живот.
Моментът, в който сядаш да рисуваш
Когато умът ми е спокоен, започвам да забелязвам красотата на ежедневието. Тогава се отваря и апетитът към творене и изразяване.
Моментът, който презарежда батериите ти
Разходка с колело, електронна музика на живо.
Моментът, в който ти трябва доза вдъхновение
Обичам да чета за живота на други творци и тяхната метаморфоза през годините. Понякога небето рано сутрин също има какво да каже.
Моментът, в който изхвърляш някоя идея на боклука
Идеите идват и си тръгват постоянно. Важното е да хвана най-добрата за деня, като я запиша или скицирам. Още по-важно е да я реализирам докрай.
Моментът, когато бар Amok ти повери стената си
За първи път рисувах в такъв мащаб с ограничен брой цветове и бързосъхнеща боя, но това беше и интересното. Усещането да реализираш А4 рисунка на 8-метрова стена е страхотно. Бих се занимавал с графити изкуство и в бъдеще.
Моментът след 5 години, когато…
Ще имам собствена марка дрехи.
Моментът, за който никога няма да си напълно готов
Да слушам регетон.
Моментът, в който намери най-новото си хоби
Възстанових китарата на баща ми. Още се уча, имам търпеливи съседи май.
Давит Карапетян е на davoarts.com и instagram.com/ davit3342
Изложбата му Дебют-20 тече на сайта му (поне) до 30 септември