Днес вече адресите му са София и Облик – студио за всичко дигитално (от потребителско преживяване и интерфейс до бранд идентичност и илюстрация), което движи с двама приятели и общата тръпка по минимализма и типографията. В 2 бързи факта Камен е самоук артист, когото няма да изплашите и с най-тесния дедлайн, а в 9 момента звучи така, че ни се иска да бяха поне 18.

Моментът, когато спираш алармата сутрин

Изскачам от леглото със замах, за предпочитане от дясната му страна и с десен крак първи на пода (ритуалите са важни). Кратка йога сесия. Следва силна закуска и нещо приятно за четене.

Моментът, когато заключваш вратата отвътре вечер
В перфектния случай първо пускам музика и премахвам почти всички слоеве дрехи. Обожавам добре приготвена храна и често се захващам с вечерята абсолютно веднага.

Моментът, когато реши да превърнеш дизайна в професия
Имах доста аха-моменти с биографии и филми. Един от тях беше документален за Марк Нюсън. Изключително ме впечатли разнообразието от проекти, в които участва. Тогава за първи път се прокрадна идеята да се занимавам с дизайн, след това Макс Мидингер, Пол Ранд, Дитер Рамс, движението Баухаус, Де Стийл, както и почти всички минималисти от 60-те и 70-те само подсилваха валидирането ѝ.

Моментът, когато експериментираш с нова техника
Когато съм сам със себе си. По-често вкъщи, но успявам и в студиото сред моите си хора. Предпочитам да се развихрям с векторна илюстрация – най-често там, в двуизмерните изображения, търся да открия нещо ново и интересно. Макар че през последната година слизам от монитора все по-често.

Моментът, когато с една линия може да кажеш хиляда неща
…е моментът, в който с часове не мога да си легна, превъртам любим албум, а времето покрай мен тече с най-различни скорости.

Моментът, когато не можеш да седнеш да работиш без…
Да съм разгледал целия интернет.

Моментът, когато ти идва да закрещиш
Когато глупостта, алчността, нетолерантността, примитивната агресия и популизмът в политиката вземат превес, както глобално, така и регионално. Все по-често напоследък.

Моментът, в който си казваш "Животът ми е супер!"
Когато прекарвам време с любимите си хора и успеем да преминем границата на повърхностните ежедневни разговори.

Моментът, към който си се устремил точно сега

Този, в който "обсесивно-компулсивните тенденции" не пречат на креативните ми пориви и обрат­ното. Баланс.

Камен Каменов е на dribbble.com/kamen-kamenov и instagram.com/kamenkamenov
Облик е на oblik.works и instagram.com/oblikweare