Кои са те слушаме с 1000names на 7 март в Петък, докато пулсиращите щампи на британеца си правят бивак в бара върху палатки, термоси, чанти и още подвижна покъщнина. Преди да се пренесем там, надничаме в бекстейджа – с един принт А5 и девет момента от живота на Кит, които са очаквано шарени и неподозирано скромни.

Моментът като хлапе, когато си мислеше, че ще станеш…

От дете мечтаех да стана артист. Бях на 10 или 11, когато гледах документален филм за Анди Уорхол. Стори ми се страшно готин. Исках да съм като него.

Моментът, когато се влюби в лудите десени
Израснал съм в Лондон – едно от най-мултикултурните места на планетата. Улиците тук са нашарени с изкуство от всеки ъгъл на света, така че от малък съм заобиколен от елементи на всякакви култури: от африканска и карибска до индийска и китайска. Мисля, че това естествено доведе до днешния ми стил.

Моментът, когато сядаш и се залавяш за работа
Аз не спирам да работя, а за да поддържам креативния поток, постоянно проучвам: гледам филми, слушам музика, пътувам, чета, наблюдавам, колекционирам. И работната ми среда е отражение на това – подредена, но претъпкана.

Моментът, когато виждаш някой, облечен с твой дизайн

В социалните мрежи редовно виждам такива хора, но светът е голям и на улицата ми се случва по-рядко. Чувството е върховно, особено когато стане неочаквано – на летище или пък в непознат град. А аз реагирам като ставам супер свенлив и бягам, за да не ме разпознаят.

Моментът, когато най-после си вкъщи след дълъг ден
Първо прегръщам кучето си и лягаме заедно на пода да се повъргаляме, виейки.

В моментите точно преди твое ревю…
Ужасно ми прилошава.

Моментът, когато декорираш дома си
Същият е като работната ми среда: организиран, но затрупан. Имам много книги, списания, украшения и понякога всичко това ме натоварва. Иначе любимите ми неща вкъщи са мебелите от средата на века – например едно бюро от 60-те с много чекмеджета.

Последният момент, който спря дъха ти

В момента съм в Шанхай с хората от ИКЕА, за да пуснем SPRIDD в Китай. Една вечер бяхме да пийнем по нещо на покрива на един хотел – размерът и мащабът на градa наистина ми взеха дъха.

Моментът от живота на дизайнера, за който не подозираме
Това е работа като всяка друга и макар през повечето време да е супер, понякога я мразиш. Особено когато дотолкова те откъсва от реалния живот, че всичко започва да изглежда сюрреалистично. Примерно в един момент си на някое лъскаво шоу, а в следващия обикаляш супермаркета и се чудиш предното случило ли се е изобщо.

Кит Нийл е на kitneale.com и instagram.com/kitneale
Събитието Гръмки щампи на SPRIDD е в бар Петък на 7 март от 20:00 с 1000names и вход свободен