Днес за всичко от обложки, постери и мърчандайз до анимации и видео заснемане го ангажират тежки фестивали (като Roadburn) и банди (като Opeth, Napalm Death и различните групи, в които сам свири), а до дни излиза и рисуваният от него BooCheeMish – или новият албум на Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард. Ясен ви е вече пътят, по който този румънец стига до нашите страници, а пътеката му в живота и изкуството пък се движи ето така:

Моментът в час по рисуване в училище
Не харесвах училището, нито наложеният ред като цяло. В някои аспекти се справях отлично, но винаги щом правилата вземаха превес над артистизма, ставах враг на учителите си.

Моментът, когато отвори графичното си студио
Twilight 13 Media започна като хлапашка мечта през 2002. После пуснах първия си сайт, а през 2003 дойдоха и първите поръчки. Спомням си колко щастлив бях, като в пощата ми пристигнеше имейл от някоя нова банда. Чувствах се сякаш е дошъл Дядо Коледа.

Моментът, в който сядаш на бюрото си
Работя минимум по 12 часа на ден, така че голяма част от живота ми минава на бюрото, което вечно е разхвърляно. Правя твърде много неща едновременно и съм свикнал да се фокусирам изцяло върху работата си, затова хаосът около мен се завръща броени часове, след като съм подреждал.

Моментът, когато слушаш любима банда на живо
Ако звукът и обстановката са както трябва, съм в рая. Ако обаче са кофти, съм в ада.

Моментът, когато любима банда иска да ѝ нарисуваш нещо
В първата секунда съм супер развълнуван, в следващата – супер стресиран. И оставам така, докато се уверя, че мога да произведа нещо еквивалентно на страстта ми към бандата. Винаги си вдигам летвата адски високо. Аз самият съм най-лошият клиент, който бих могъл да имам.

Моментът, когато за първи път хвана камерата
Това с видеата започна по подобен начин като рисуването на обложки – първия си проект заснех просто защото ми трябваше клип към собствената ми музика.

Моментът, когато се прибираш след изтощителен ден
Паля цигара и си пускам някой албум, който винаги ме кара да се чувствам добре.

Моментът, когато ти се отварят няколко свободни дни
Първите 48 часа са невероятни. После си казвам "ОК, вече трябва да свърша нещо, не може просто да си стоя". Особено е.

Моментът, в който често сънуваш…
Едно странно място, където две реки се сливат в една. Чувството е сякаш съм умрял, но и щастлив. Всичко наоколо е сюрреалистично: природата, съществата. Привлечен съм от този невъзможен образ на събиращи се води, трансформиращи се в океани. Не мога да го опиша с думи, но наистина често сънувам, че съм там.

Костин Киореану е на twilight13media.com и costinchioreanu.bandcamp.com