Обратно тук продължава с Графичен дизайн в НХА и вече няколко години жонглира с фриланс проекти, ролята на главен дизайнер в издателство Пенсофт и членството в ДАФНИ (тоест Дружеството на анималистите, флористите и научните илюстратори), които не ѝ отнемат времето за ски през зимата, снимки по пътищата и сглобяване на бижута у дома. За останалото ви разказва сама.
Моментът, когато реши каква ще станеш, като пораснеш
По рождение съм влюбена в изкуството и дизайна. Нямах специализирано образование, докато не заминах да следвам в Холандия. Реших го, защото не измислих нищо друго, което да искам повече, а беше време.
Моментът, когато подреди първата си изложба
Бакалавърската ми изложба в Маастрихт беше първа. Покрай стреса не я усетих много, но после беше супер. Особено след като хората се излъгаха да купят две-три неща.
Моментът, когато геометрията полази изкуството ти
Няма точен момент. Обичам да експериментирам и затова смятам, че нямам собствен стил, което не е оптимално. Но да, обичам симетрията.
Моментът, в който сядаш да рисуваш
Наскоро започнах да рисувам повече, почти винаги дигитално. Рисуването на ръка ми липсва, преди го правех почти всеки ден. А работното ми пространство обикновено е подредено, имам си любим кактус и чаша за кафе с кактуси. Хаосът по-скоро ме дразни.
Моментът, в който поредна идея заминава на боклука
Трудно боря творческите блокажи. Започвам да разглеждам разни великани в бранша и чакам да ме полази вдъхновението или просто си сипвам вино.
Моментът, който страшно те промени
Когато реших, че ще мисля повече за себе си и своите желания и когато се роди племенничката ми.
Моментът, когато стягаш багажа за нова дестинация
При всяка възможност. Обожавам да пътувам и ако не се случва често, почва да ми личи.
Моментът, когато не можеше да повярваш на късмета си
Когато един добър човек ни закара със сестра ми до летището в Айндховен след инцидент с влака. Първото прибиране в България щеше да е блян в противен случай.
Моментът от живота си дотук, с който най се гордееш
А сега, де. Май предпочитам някой да се гордее с мен, вместо мен.
Славена Пенева е на behance.net/Slavena и instagram.com/slavizzle