Култовото българско естрадно дуо Братя Аргирови изнeнада публиката с неочаквана колаборация с австрийския диджей Stefan Obermaier и изпълнение на парчето Гот е в негов ремикс. Така любимите български изпълнители и известният електронен музикант станаха първите музикални звезди, които се включиха в новата инициатива на Absolut #дасечувамеповече за повече за толерантност между публиките на различни музикални стилове.

Сцена на нетрадиционната колаборация беше официалното парти на мултижанровия фестивал Нощ/Пловдив 2017. Партито беше кулминация на тринадесетото издание на най-голямото културно събитие в града под тепетата и част от глобалната платформа на Absolut Create A Better Tomorrow Tonight, която ни напомня, че най-стойностните идеи и проекти често се раждат в добра компания и с качествена напитка вечерта.


 
В началото на вечерта зад пулта бяха Nordic Soundscapes – Мартин (Martin) и Самуил Кефайов (Sayulke), български диджеи, които са посланици на скандинавската инди и електронна сцена у нас. Очаквана кулминация на партито беше австрийският DJ Stefan Obermaier, който смесва класически стилове със съвременно електронно звучене. С излизането му, на сцената обаче се появиха и Благовест и Светослав Аргирови, които изпълниха култовoто си парче Гот е в нов ремикс на Obermaier. Братята направиха специален поздрав с други два свои хита – Ненужен и Замирисва на море, а след като публиката започна да скандира за още, направиха и неочаквано акапелно изпълнение.

Проектът #дасечувамеповече на Absolut ще се развива през следващите месеци и ще представи още неочаквани музикални срещи, за да чуем и видим на една сцена артисти, чиито фенове не биха се смесили. Инициативата е вдъхновена от факта, че музиката е най-близо до сърцето на съвременния човек и в музикалните предпочитания предразсъдъците са най-явни. Именно затова в нощта, в която бе поставена основата на кампанията, на една сцена застанаха Иван Шопов, който създава електронна музика, и Теодосий Спасов, който свири на кавал. Аbsolut събира на събитието музикални звезди от различни стилове, за да покаже и докаже, че не е невъзможно да се чуваме повече.