Американската ъндърграунд хип-хоп сцена все още ли е силна?
Сцената ни е скапана, затова направих своя собствена сцена. Моята музика в моя собствен свят. Не ми пука какво прави който и да било друг, аз правя каквото обичам – и то е брутално.

Предният ти албум The Sexorsist е с толкова силна порно тематика, че доста разпространители отказаха да го продават. Как се справяш с подобни проблеми?
Е, трудно е. Понякога трябва да променям разни подробности или пък обложката. В крайна сметка важното е музиката, а не как е оформен дискът. Но пък обичам да ползвам вулгарни снимки.

Текстовете и музиката в The Sexorsist и в новия Death Rap са доста различни. От кой от двата си по-доволен?
Работата и по двата беше страхотна, а и двата стила ме кефят. Тези албуми ме заредиха здраво с ентусиазъм да правя още музика.

Как вървят продажбите на Death Rap? Всъщност продажбите имат ли значение за теб?
Засега съм продал 20 000 копия в целия свят. Не е нищо особено, но е най-доброто, на което мога да се надявам с лайняна разпространителска компания като Koch.

В Death Rap гостуват внушителен брой метъл и хардкор великани – Скот Иън от Anthrax, Рей Адлър от Fates Warning, Харли Фланаган от Cro-Mags, Стив ди Джорджо от Death. Лесно ли беше да ги убедиш да се включат?
Да, всички те ме уважават. Метъл легендите ме обичат, единствено новите фенове чекиджии не схващат какво правя.

С кой беше най-вълнуващо да записваш?
С всеки един то тях. Яко е да работиш с толкова талантливи хора – не бих казал, че някой е бил по-добър от другите. Но пък музикалното взаимодействие с всеки от тях беше различно.

А с кого все още не си работил, а ти се иска?
Metallica, разбира се.

Като каза Metallica, хареса ли ти последният им албум – Death Magnetic?
Страхотен е. Особено се кефя на The Day That Never Comes и That Was Just Your Life, както и новото The Unforgiven. Е, албумът не е Master of Puppets, но е як. Ще ми се да станат по-прогресивни и да ползват Death Magnetic като трамплин към нещо още по-добро. Обичам ги безапелационно.

Когато пееш пред метъл и хардкор фенове, сигурно възникват някакви проблеми?
Мога да пея пред абсолютно всеки. По време на турнето Sounds of Underground (където Necro участва заедно с дузина тежки банди – бел.авт.) по мен хвърлиха точно 80 бутилки, но оцелях и завършвах сета си всеки път – при това без да пребия никое глупаво хлапе. Обаче когато става въпрос за мое самостоятелно шоу и някой се прави на отворен – скачам от сцената и му смазвам физиономията.

Дали някога ще чуем нещо по-лекичко от теб – аренби балада или нещо такова?
Кой знае? Издавам каквото ми харесва – ако нещо лекичко ми допадне, тогава може и да стане.

Брат ти Ill Bill издаде парчето U.B.S., в което рапира биографията на Slayer. Ти чия биография би изпял?
Моята.

Кой е по-брутален – Ill Bill или Necro?
В момента – Necro. Но и Бил може да бъде супербрутален, просто е избрал да подходи малко по-различно.

Имайки предвид колко нецензурни са текстовете ти, сигурно си имал проблеми с американски християнски организации и с цензурата?
Не бих казал. Е, цензорирали са ме от време на време, но не е било нищо, което да отразят в новините.

В истинския живот толкова брутален ли си, колкото са текстовете ти?
Бих могъл да бъда, зависи от ситуацията.

Как върви тазгодишното ти Killing and Fucking турне?
Засега е страхотно – струва ми се, че е истинско постижение за мен.

Колко интензивни са концертите ти?
О, наистина интензивни са. По-брутални от тези на който и да било рап изпълнител, никой дори не се доближава до мен.

Пред европейска публика по-трудно ли ти е, отколкото пред американски фенове?
Не мисля. Феновете са си фенове – те са дошли да ме видят и няма никакво значение какъв език говорят или откъде са. На всеки концерт, всеки ден от турнето можем да срещнем една чудесна публика.

Necro е на 4км, 29 октомври, 20:00, 20лв от eventim.bg
Порно хип-хоп и дет рап ще откриете на myspace.com/necro

Рап + метъл = ВНЛ
Три случая, в които комбинацията всъщност работи

• През 1991 траш титаните Anthrax съвсем изненадващо решават да преработят свое парче заедно с политически некоректните рапъри Public Enemy. Първоначално феновете и на двете групи не знаят какво да мислят за Bring the Noise, после май почва да им харесва.
• Саундтракът на филма Judgement Night. Helmet обединяват сили с House Of Pain, Biohazard с Onyx, Sonic Youth със Cypress Hill. Резултатът е помитащ и дава началото на вече безславно отминалия ню метъл жанр.
• При записите на втория си албум KoЯn решават, че крясъците и китарите не са достатъчни. Събират се с Deftones, напушват се хубаво и правят рап рок лудницата Wicked.