Aniventure Comic Con 2023

Фентъзи литература и филми, анимация, комикси, косплей, гейминг – феновете на тези приключенски течения в поп културата ще имат свой празник на 8 и 9 юли.  Тазгодишното издание на фестивала дава заявка да бъде най-мащабното и с най‑интересни гости и програма от всички до момента.

В двата дни на Aniventure Comic Con в Inter Expo Center са предвидени цял куп срещи, изложба, уърк-шопи, презентации, косплей конкурс и още, и още, и още изненади. Трите години, през които Комикконът отсъстваше от картата, явно са дали достатъчно енергия и сила на организаторите, за да се завърнат с най-мощното му издание на 8 и 9 юли.

Ще имаме страхотната възможност да се срещнем очи в очи с Кристоф Ламбер (познаваме го от легендарната му роля на Конър Маклауд в Шотландски боец). Денят за срещи с него е 8 юли.

Афшан Азад е Падма Патил във филмите Хари Потър (помните я като дамата за бала на Рон Уизли). Срещите с нея ще са и в двата дни на фестивала. Нещото от сериала Уензди не е компютърно генерирана ръка, а истинската такава на Виктор Доробанту. И той, и ръката му ще бъдат част от Aniventure Comic Con на 8 юли.

Слави Панайотов, или Слави от The Clashers, е може би най-успешният български влогър – има над 1 милион последователи и е автор на трилогията на топ мистериите (в България, в света и на Вселената). Сръбският актьор Стефан Капичич, който изигра сивия Колос във филмите Дедпуул, също ще присъства на Комиккона. Гостува и на двата дни. Йехуда и Мая Девир – семейството, известно със забавните илюстрации на ежедневните премеждия в брачния живот, ще има собствена зона на фестивала.

Джим Корниш, сториборд артист на хитови заглавия като Harry Potter, X-men и TheDark Knight ще направи уъркшоп How to be a Storyboarder. Легендарнит художник и илюстратор на Властелинът на Пръстените Джон Хоу също пристига в България. В рамките на тазгодишното издание на Aniventure Comic Con Джон Хоу гостува в Интер Експо Център, за да представи специална презентация, озаглавена Imagining Middle-Earth: from The Hobbit to the Rings of Power, и да се срещне със своите фенове.

Изложбата Имало едно време ще покаже над 30 експоната от вселената на Междузвездни войни. Хилядолетният Сокол на Хан Соло, Екс-Уингът на Люк Скайуокър, Звездният унищожител на Дарт Вейдър са само някои от образците, които ще можем да видим.

Нека да не издаваме повече изненади освен една, която нас ни развълнува повече – вижте на съседната страница. А сега да ви дадем информация за билетите. Те са достъпни в мрежата на Eventim.bg, магазини Ozone Live, Grabo.bg, както и на място, ако има останали. Стандартните билети дават достъп до всички зони през двата дни на фестивала, включени са и всички срещи с влогъри, инфлуен-съри, косплейъри, български и чуждестранни художници. Единствените необходими ъпгрейди към билет са за среща и снимка с Кристоф Ламбер, Афшан Азад, Стефан Капичич. Повече подробности гледаме тук.