Архитекти правят избори. Гласувайте.

Дразните се от реставрацията на Ларгото? Смеете се на очите на цар Самуил (добре де, вече не е смешно да им се смеете)? Все планирате да заведете детето в Музейко? Една приятелка ви предложи да се срещнете в Перото и ви хареса? Чудите се какви са тези персийски килими на стената в бар Спутник? Яд ви е (или ви е весело) за бутафорното дострояване на крепости? Много хора във вашия фейсбук шернаха Къщата с ягодите?

Всички тези "градски" неща, а и още много други, са номинирани в класация за най-доброто и най-лошото в българската архитектура за изминалата година. Номиниращите са архитектите от WhATA (които освен всичко друго са и автори на Малки градски нормалности – най-нередовната рубрика в Програмата), а класацията излиза вече за шеста година в блога им whata.org. Победителите ще бъдат избрани с гласуване на читателите.

Номинациите са в 8 категории:
Архитектурно събитие на годината
Конкурс на годината
Архитектурна тенденция на годината
Сграда на годината
Ресторант/бар на годината
Градски бъг на годината
Нормалност на годината
Личност на годинатаОфис сграда във Варна, една от номинациите в категория Сграда на годинатаАрхитектурен фестивал София 2015 – номинация в категория Архитектурно събитие на годинатаСан Стефано Плаза, една от номинациите в категория Градски бъг на годинатаДетски парк в село Чавдар, из номинациите в категория Нормалност на годината"Реставрацията" на Ларгото също е сред номинациите в категория Градски бъг на годината

Вижте останалите номинирани и гласувайте до 20 януари на whata.org/nominees-2015