Как си, случи ли се нещо интересно днес?
Нищо особено. А, някакви хора минали и свили портмонетата и на двете жени, които работят в магазина. Много елегантно са успели да го направят. Но поне портмонетата не са били пълни с някакви пари, които да ги жали човек, голяма работа.

Значи не си в много добро настроение?
Не, нормално ми е настроението, понеделнишко – много работа и нищо свършено (смее се).

Ето сега ще свършим нещо полезно. Идваме специално да те разпитваме за OldSchool партитата, които правиш в Mascara – поредното е тази събота, на 20-и.
Тези партита не са отсега, правя ги от известно време. Но преди ги бяхме кръстили DiscoSchool и бяха в Toba&Co, още през 2006. Сега смених името на OldSchool, защото понятието е по-широко. Всъщност оригиналното е SchoolDisco – правят такова парти на Острова, има го от години, там е запазена марка. Реших при нас да е OldSchool, защото тук никога не е имало такъв тип ученическа униформа, като навсякъде по света. Но не са само дрехите. Въпреки че е общо понятие, аз свързвам олдскула с музиката, най-вече с фънка. Иначе е по-популярно в хип-хопа. Има го и в хаус музиката. Идеята на тези OldSchool партита е да се пускат по-стари неща и хората да се обличат… олдскул.

Ти как се обличаш за случая?
Винаги съм по къси панталони. Имам си едни подходящи, пепитени.

В някои клубове се намират едни специални вестничета като реклама за партитата – вместо флаери. Доста свежа идея, ти ли ги правиш?
Да, а сега снимаме и някои симпатични хора, които са спазили дрескода, и ги публикуваме в следващия брой на вестника. Снимката, която ви давам за това интервю, също е от едно олдскул парти, много я харесвам. Но не се вижда, че съм с късия панталон (смее се).

Имаме култова реплика от един по-предишен брой на вестника. Ето тук – моля те, прочети я и коментирай?
If a girls pussy is “old school” it means she does not shave her pubes… ха-ха. Това го имаме и на тишърт. Едно от нещата, които лансирам от две години, е The bush is back (смее се).

Липсва ли ти на теб храсталакът?
Разбира се, че ми липсва. Обаче пак може да си го намери човек. За съжаление, трудно, но който търси – намира.

Какво друго се случва на тези партита?
Забавно е. Раздават близалки – хората го усещат доста секси това с близалките. Раздаваме и вратовръзки, защото повечето изобщо не се стараят и идват без униформи. Но които дойдат с подходящия дрескод, влизат безплатно. И ги снимаме.

С кое парче ги вдигна най-много последния път?
Може би Private Life на Грейс Джоунс. Всъщност аз съм само един от диджеите, има и друг, който пуска повече от мен на тези партита. Диджей Роко – той е основният диджей, пуска негов си стил, който също е олдскул, но само хаус. Аз пускам фънк бийт, независимо дали е американски или английски.

На друго място пускаш ли в момента?
Не, от две години почти не се занимавам, омръзна ми. Май бързо ми омръзват нещата. Сега само това парти правя, и то заради самото парти. А и много ми се молиха от Mascara да правя нещо там (смее се).

А по партита просто като клабър ходиш ли често, някъде навън?
Маниак съм на тема клубове, ходил съм навсякъде. В Лондон съм ходил много пъти. Интересното е, че там в повечето места ходят хора на всякаква възраст, не е като тук, само много млади. А аз вече не съм толкова млад и обичам дори да има и по-възрастни от мен. Тази година не съм бил в Лондон, но бях на няколко партита в Истанбул и всички бяха яки. Последно преди три седмици бях там на Робърт Оуенс.

Очевидно често пътуваш, какви са обичайните дестинации?
Да, често пътувам, най-вече до Истанбул и Виена. Главно от Истанбул взимам тишъртите за магазина – там изборът е огромен. Тук за съжаление няма такъв избор.

Значи ти се грижиш за стоката. А щампите за фланелките кой ги прави?
Аз ги правя. Грижа се и за зареждането на всички тези работи, но заниманието с дизайн ми е най-приятно.

Всъщност тишъртите са само малка част от нещата в магазина – имате всякакви дрешки, шалове…
Да, имаме и доста други дрехи и аксесоари. Не са специални марки, но са избирани една по една. Просто не можем да продаваме само фанелки, няма такова търсене. В началото – от 4 години работи магазинът – продавахме и винили, но ги спряхме, защото не се купуват.

Какво стана с диджей Valentine, който също беше замесен в 38?
Той се занимаваше точно с винилите тук и се отдели в един момент, защото това не вървеше.

Последната клиентка дойде да си вземе поръчаната фланелка, т.е. работиш и по поръчка?
Да, имаме уебсайт – 38tshirts.com, там си пише всичко. Но това е голям тормоз, не е лесно – правя щампата или надписа, ако ме кефи. Ако не – отказвам (смее се).

Кой е най-гадният или странен надпис, който са ти поръчвали?
Не мога да си спомня сега, но е имало много забавни. Веднъж едно дете поръча фанелка за 70-годишнината на дядо си със стихотворение. Не че е лошо, но все пак – стихотворение?!

38 е от първите магазини от този вид, сега има доста. Вас какво ви отличава?
Нашите неща са секси. Наистина, повечето обръщат внимание само на това, което е отпред на фланелката, на надписите, а не гледат кройката на самата дреха. Дори и в Америка е така. Докато на мен това ми е важно – дрехата да е секси.

И дежурният въпрос за това време на годината – къде ще празнуваш?
В Истанбул. Това ми е любимото място в момента. Не знам точно къде ще отидем, но там по принцип има страхотни клубове и винаги има къде да се ходи. Истанбул сега ми е градът фаворит. Четири години подред беше Лондон, но в момента е на задна линия, специално за клубовете. Турците са по-добри. Маниаци!

OldSchool партитo с No Good e в Mascara, 20 декември